Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-12-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14.00 uur) Zaterdag 7 december 2002

Brunssum, rijden onder invloed.

Een 41 jarige automobilist uit Brunssum is vrijdagavond 6 december 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs het opgeven van een valse naam en het rijden onder invloed. De politie controleerde omstreeks 21.25 uur de automobilist op de Engerstraat te Brunssum nadat deze hard reed over de Schilstraat te Treebeek. Bij de controle bleek de verdachte geen rijbewijs te hebben. Hij werd daarvoor bekeurd, maar gaf om onder het proces-verbaal uit te komen een valse naam op. Tijdens het bekeuringsgesprek bleek de automobilist ook nog eens naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.1. en 1.2 promille. Tegen de inwoner van Brunssum werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur.

Hoensbroek, rijden onder invloed.
Een 34 jarige inwoner van het Duitse Stolberg is zaterdagmorgen 7 december 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 06.20 uur bij een controle op de Akerstraat Noord te Hoensbroek. Bij het eerste contact bleek de bestuurder behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door een alcoholblaastest. De automobilist werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze wees een alcoholpromillage uit van 1.0 promille. Tegen de inwoner van Stolberg is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Zijn auto diende echter nog vier uur te blijven staan in verband met het opgelegd rijverbod.

Heerlen, zakkenrollerij.
Een 16 jarige inwoonster van Sittard heeft vrijdagmiddag 6 december 2002 bij de politie aangifte gedaan dat haar beurs werd gerold en kort daarna ook geld van haar rekening werd gepind.
Het slachtoffer pinde omstreeks 15.00 uur geld bij een bankinstelling onder het station te Heerlen en werd vermoedelijk daarbij geobserveerd door een onbekende vrouw. Kort daarop werd op het station de beurs van het slachtoffer gerold. Het slachtoffer werd daar in de drukte ingesloten door een groepje vrouwen die bij het instappen van de trein de beurs ongemerkt uit de tas van het slachtoffer haalden. Het slachtoffer die toch wel argwaan had gekregen controleerde haar tas en miste daarop haar beurs. Een man trof de beurs op de grond aan en gaf de beurs terug aan het slachtoffer. Aanvankelijk bleek er niets ontvreemd. Echter eenmaal thuis bleek een bankpas te ontbreken. Daarvan werd valselijk gebruik gemaakt en werd ruim 100 euro van de rekening gepind. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, autokraker aangehouden.
Een 29 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagmorgen 7 december 2002 op het Pancratiusplein te Heerlen aangehouden kort nadat hij in autos ingebroken had.
Omstreeks 23.30 uur zag een getuige een man tussen geparkeerde personenautos op de Putgraaf te Heerlen lopen, terwijl hij tevens in alle auto keek en aan autos voelde. Een politiepatrouille die ter plaatse werd gezonden werd aangesproken door een van de eigenaren van een van de geparkeerde autos. Zijn auto was opengebroken en de autoradio was daaruit gestolen. De getuige kon een goed signalement geven, maar de autokraker werd niet meer aangetroffen. Omstreeks 04.15 uur zagen collegas van blauw op straat en man lopen op de Gasthuisstraat die aan het opgegeven signalement voldeed. De man die de politiepatrouille zag zette het op een lopen en liet tijdens zijn vlucht een plastic zak vallen. Daarin zat geen autoradio, wel enkele flesjes bier. De omgeving werd uitgekamd en de man bleek wel in rook opgegaan te zijn. Dat was niet mogelijk, waarop opnieuw gezocht werd. In een gesloten vuilcontainer bleek de man zich verstopt te hebben. Hij werd aangehouden. Hij bleek bij zijn aanhouding een autoradio, een frontje van een autoradio en een schroevendraaier in zijn bezit te hebben. Aan het politiebureau werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Op de parkeerplaats van een hotel aan de Gasthuisstraat bleken drie autos opengebroken te zijn. Van alle drie werd een ruitje ingeslagen. Uit een bleek de autoradio gestolen te zijn. Uit de tweede auto bleek het frontje van een autoradio gestolen te zijn, terwijl geprobeerd was de gehele autoradio te verwijderen. De derde auto bleek alleen doorzocht te zijn. De politie stelt een verder onderzoek in.