Politie Gelderland-Midden

Wageningen e.o, ruim 180 bekeuringen bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 08-12-2002

Bij een tweetal verkeerscontroles in Bennekom en Wageningen werden het afgelopen weekend ruim 180 bekeuringen uitgeschreven en raakte een bestuurder zijn rijbewijs kwijt. Vrijdagavond controleerde het verkeershandhavingsteam van de politie tussen half vier en kwart over negen 3310 passerende voertuigen op snelheid op de Keijenbergseweg in Wageningen. Daarvan reden er 107 te hard. Tussen elf en twee uur 's nachts controleerde het verkeershandhavingsteam op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom nog eens 730 bestuurders op snelheid. In 11 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor snelheidsoverschrijdingen. Bovendien werden er 247 blaastesten uitgevoerd onder de bestuurders. Dit leverde echter geen overtredingen op.
Op de Grebbedijk in Wageningen betrapten surveillerende agenten vrijdagnacht een 39-jarige Wageninger voor het rijden onder inlvoed. Na ademanalyse bleek een resultaat van 815 ug/l (ongeveer 1,85 promille). Reden voor de politie om het rijbewijs van de Wageninger in te vorderen. De man kon later huiswaarts met een rijverbod en een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, bromfietser bekeurd ondanks poging controle te ontlopen Publicatiedatum: 08-12-2002

Een 16-jarige bromfietser uit Ede dacht vrijdagavond aan een bromfietscontrole van de politie te ontkomen. De bromfietser bleef op ruime afstand van de controle op de Achterdoelen in Ede staan kijken. Een in burger surveillerende agent tikte hem echter op de schouder en controleerde hem alsnog. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Bovendien bleek hij zijn bromfiets niet te hebben verzekerd. De onfortuinlijke bromfietser kon later met twee bekeuringen te voet verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, schoorsteenbrand
Publicatiedatum: 08-12-2002

Bij een woning aan de Molencaten in Barneveld heeft vrijdagavond een schoorsteenbrandje gewoed. Politie en brandweer werden omstreeks kwart over negen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand. De 50-jarige bewoner van het pand verklaarde later hout afkomstig van fruitkistjes in de open haard te hebben gegooid. Het hout bleek zo hard te branden dat het vuur zelfs uit de voorkant van de haard kwam. Toen de bewoner buiten ging kijken sloegen de vlammen uit de schoorsteen. De brandweer wist het vuur snel te doven en legde een stookverbod op, omdat later bleek dat het rookkanaal gebarsten was. Voorzover bekend is er verder geen schade ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren, verkeerscontrole
Publicatiedatum: 08-12-2002

Bij een gecombineerde verkeerscontrole door het verkeershandhavingsteam van de politie op de Dorpsstraat in Lunteren werden vrijdagavond tussen acht en half elf in totaal 71 bekeuringen uitgeschreven. Bij de controle werd voornamelijk aandacht besteed aan snelheidsovertredingen, alcoholgebruik en het gebruik van de beveiligingsmiddelen zoals autogordel en helm.
Van de 720 passanten bleken 66 bestuurders de maximumsnelheid te hebben overschreden. In totaal 300 bestuurders werden onderworpen aan een blaastest. Twee van hen bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. Een Barneveldse automobilist moest na de ademanalyse zijn rijbewijs inleveren. Hij blies een score van 650 ug/l (ongeveer 1,50 promille). Een 17-jarige bromfietser uit Lunteren blies na ademanalyse 495 ug/l (ongeveer 1,13 promille). Verder werden nog 3 bekeuringen uitgeschreven voor overige overtredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, winkel slachtoffer van wisseltruc
Publicatiedatum: 08-12-2002

Een modezaak aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld is vrijdagavond slachtoffer geworden van een wisseltruc en voor enkele tientallen euro's opgelicht. Omstreeks half zeven verscheen er een man in de zaak met het verzoek geld te wisselen. Nadat er gewisseld was verscheen de man nogmaals in de zaak en wordt er wederom gewisseld. Achteraf bleek de verkoopster dat de man bij de tweede keer minder biljetten overlegde terwijl er wel voor een overeenkomstig bedrag was teruggegeven. Volgens de verkoopster zag de man er als volgt uit: nette verschijning, ongeveer 40 jaar, kort grijs haar en gekleed in een zwarte half lange jas en zwarte broek. De man sprak volgens de verkoopter gebrekkig Nederlands. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---