Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.55 uur

Man overlijdt na onwelwording op voetbalveld

NIEUWEGEIN Een 32-jarige voetbalspeler uit De Meern werd zaterdagmiddag 7 december onwel toen hij speelde op het voetbalveld aan de Blokhoeve in Nieuwegein. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De politie kreeg om 16.24 uur de melding dat er iemand onwel was geworden op het voetbalveld. Zij kwamen tegelijk met de ambulance aan bij het sportveld. Daar bleek een 32-jarige speler, woonachtig in De Meern, tijdens de wedstrijd in elkaar te zijn gezakt. De voetballer ademde moeilijk en is vervoerd naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Onderweg moest het ambulancepersoneel de man reanimeren omdat hij wegviel. In het ziekenhuis is de voetballer overleden.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Zaterdagmorgen heeft de politie op de A2 een 20-jarige automobilist aangehouden. Hij reed veel te hard en had te veel gedronken.

Om 08.05 uur reden agenten over de A2 in de richting van Den Bosch. Zij zagen een 20-jarige automobilist uit Amsterdam met ongeveer 140 km/u rijden, terwijl 100 km/u is toegestaan. Zij hielden de bestuurder staande en roken een sterke alcohollucht. De Amsterdammer is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees uit dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor te hard rijden. Tevens is zijn rijbewijs ingenomen.