Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-12-2002 Persbericht onderzoek schietpartij te M`tricht (HP 16.30) Zondag 8 december 2002

Maastricht, onderzoek schietpartij.

Een uit 25 rechercheurs bestaande team onderzoekt momenteel de schietpartij die zaterdagavond 7 december 2002 kort na 21.00 uur plaatsvond op de Boschstraat te Maastricht.
Onderdeel van het breed opgezette rechercheonderzoek is het bekijken van de videobeelden die gemaakt zijn door het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht.

De politie is nog op zoek naar de onbekende schutter. Dit is een jeugdig persoon met een gemiddeld postuur, die donkere kleding droeg op het moment dat hij op de Boschstraat het 30 jarige slachtoffer uit Roermond neerschoot. De toestand van het slachtoffer is nog onveranderd.
Na het neerschieten van het slachtoffer liep de schutter weg over de Markt in de richting van de Nieuwstraat. Bij een uitgereid onderzoek in de ruime omgeving werd hij door de politie niet meer aangetroffen. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen die de schietpartij hebben zien plaatsvinden of mogelijk de schutter hebben zien weglopen over de Markt of elders. Deze getuigen kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam op het telefoonnummer 045-4002240.