Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

7 en 8 december 2002

Aanrijding met letsel
Zevenbergen - Op 6 vrijdag december 2002 rond 19.50 uur reed een 43-jarige bestuurder uit Hoogstraten (België) met zijn personenauto over de Hazeldonksezandweg te Zevenbergen. Op de kruising met de Industrieweg sloeg hij rechtsaf en zag daarbij een 37-jarige bromfietser uit Zevenbergen over het hoofd. De bromfietser reed tegen de auto aan waardoor de bromfiets beschadigd werd en de bestuurder gewond aan het been. Ambulancepersoneel behandelde de man ter plaatse, waarna de bestuurder weer verder kon. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bekeuringen voor fietsverlichting Zevenbergen - Tijdens een korte verlichtingscontrole in de St. Jorisstraat te Zevenbergen werden op vrijdag 6 december 2002 vijf fietsers bekeurd voor het voeren van geen verlichting. Deze controles zullen in de maanden december en januari regelmatig worden herhaald. De bekeuringen voor het voeren van geen of slechte verlichting voor fietsers, snor- en bromfietsers variëren van 23 tot 57 Euro. Bedragen waarvoor bij de fietsenvakhandel al een eenvoudige fiets-verlichtingsset kan worden gekocht.

Opengedraaide gaskraan bij inbraak in clubgebouw Klundert Op zaterdag 7 december 2002 bleek dat in het clubhuis van de Buurtvereniging Oost aan de Kerkweg te Klundert was ingebroken. De daders verschaften zich toegang tot het pand door de voordeur te forceren. Vervolgens werden de complete stereo installatie, de gehele drankvoorraad, koffie en het kasgeld meegenomen. In het pand werd een enorme ravage aangericht door met verf het gehele interieur, muren en vloeren te besmeuren. Tot slot hebben de daders in de keuken alle gaspitten opengedraaid, waardoor de gehele ruimte volstroomde met gas. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. De politie van het team Moerdijk is daarom op zoek naar getuigen of passanten die mogelijk iets hebben gezien. Deze kunnen bellen naar 0900-8844.

Man aangehouden na rijden onder invloed Zevenbergen - Op zondag 8 december 2002 omstreeks 01.10 uur reed een 34-jarige man uit Hoogerheide met zijn auto over de Provinciale Weg te Zevenbergen. Het slingerend rijgedrag van de man was voor de politie reden om de man te laten blazen. Hij bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. Met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal werd hij later in de nacht weer in vrijheid gesteld.

Bron: Enny de Wit