Ingezonden persbericht


Aan de redactie:

Met de feestdagen in het vooruitzicht zullen talloze consumenten het internet gebruiken om aankopen te doen. Onderzoek van marktanalist Forrester Research toont aan dat eind dit jaar maar liefst 52 miljoen Europeanen webwinkels zullen bezoeken en meer dan 4 miljard euro zullen uitgeven.

Toch zijn er nog wel degelijk risico's verbonden aan online winkelen. In Amerika is recent nog een man veroordeeld die zich op het internet voordeed als Oprah Winfrey of Warren Buffett, inclusief alle bijbehorende wachtwoorden en pincodes, om zo aankopen te kunnen doen. De marktonderzoekers van Gartner hebben berekend dat internetfraude jaarlijks miljarden kost.

Daarom hebben Packard Bell en Wave Systems onlangs 's werelds eerste beveiligde PC geïntroduceerd, speciaal ontwikkeld om de risico's van online winkelen te verwijderen. De Secure PC is uitgerust met een speciale smart card reader van Wave Systems, waarmee gebruikers al hun gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, pincodes, creditcard nummers en dergelijken, kunnen beveiligen met een smart card. Stelen van deze gegevens wordt daardoor onmogelijk. Daarnaast is de PC ook uitgerust met speciale encryptie van emails en bestanden, zodat inbrekers geen kans hebben deze te lezen.

Op maandag 9 of dinsdag 10 december zal Applied een aantal demonstraties van de nieuwe Secure PC organiseren, in samenwerking met Wave Systems. Tijdens deze demonstratie, in het sciencemuseum NEMO in Amsterdam, kunt u alles te weten komen over beveiliging van gegevens door middel van smart cards en de stand van zaken op het gebied van online handel. Namens Wave Systems zal Bruno Leconte, de vice president Europa, een presentatie geven en de Secure PC demonstreren. Ook zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Als u geïnteresseerd bent in een demonstratie van de Secure PC en een gesprek met Bruno Leconte van Wave Systems, kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met Applied Communications.

Met vriendelijke groet,

Jurriaan Trommels

Jurriaan Trommels
Account Executive
Applied Communications
T: +31 20 531 3743
F: +31 20 531 37 01
E: jurriaan@appliedcom.com
www.appliedcom.com

Member of WhiteOaks International
Amsterdam - Barcelona - London - Madrid - Milan - Munich - Paris - San Francisco