Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

21 november 2002

Signalementen

Bijeenkomst Uw eigen website

De FvO organiseert een bijeenkomst Uw eigen website voor RFvOen en (ouder)netwerken op 9 december aanstaande. Er is een middag- en een avondbijeenkomst. Op de bijeenkomst wordt onder andere uitgelegd hoe u het beste een eigen website kunt bouwen die past binnen de huisstijl van de FvO.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aartjan ter Haar,tel. (030) 236 37 67.

Aquabrowser

De Aquabrowser is een zoekmachine, die grote hoeveelheden informatie uit verschillende bronnen op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier presenteert.Hoe meer chronisch zieken- en gehandicaptenorganisaties de Aquabrowser op hun website plaatsen, hoe beter die wordt. Dus om nog meer informatie te combineren en laagdrempelig beschikbaar te stellen, is deelname van meer organisaties van belang. De Aquabrowser wordt gratis aangeboden. Esther de Boer is bezig met deze promotie.
U kunt de Aquabrowser zien op www.fvo.nl Klik op de button Aquabrowser.

Openingsmanifestatie van het Europees Jaar 2003

De nationale openingsmanifestatie van het Europees Jaar van de gehandicapten vindt plaats op 3 december a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht. Het programma begint plenair. (Rob Jerphanion spreekt namens de FvO). De website wordt gelanceerd, er is praktische informatie, ook over subsidie mogelijkheden en de vorming van lokale comités. s Middags zijn er themagroepen naar keuze. De uitnodigingen zijn breed in de regio verspreid, ook naar afdelingen van de ouderverenigingen. Hebt u nog vragen: Aartjan ter Haar, bureau FvO.

Brochure over PGB

Al uw vragen over persoonsgebonden budget. Wegwijzer voor budgethouders met een budget voor mensen met een verstandelijke handicap is een herziene uitgave.In deze brochure wordt vragenderwijs het persoonsgebonden budget toegelicht. De vragen die beantwoord worden in deze brochure zijn de afgelopen periode gesteld door budgethouders, maar ook door bijvoorbeeld het College voor Zorgverzekeringen (voorheen Ziekenfondsraad). Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer (her)indicatie, zorg kopen, PGB in combinatie met zorg in natura, contracten met hulpverleners en tarieven. Bestelnummer: 16003. Prijs 4,50 voor leden en 6,75 voor niet-leden.

Website Philadelphia

Philadelphia heeft een eigen website. Op de nieuwe website treft de bezoeker uitgebreid informatie aan over actuele verenigingszaken, een agenda met landelijke en regionale activiteiten, een overzicht van de dienstverlening voor leden, ervaringsverhalen van ouders en nog veel meer.
Philadelphia is benieuwd wat anderen van de site vinden. Bezoek de site en oordeel zelf: www.verenigingphiladelphia.nl De webmaster ontvangt graag opmerkingen en suggesties.

Ds. Visscherprijs

De Ds. Visscherprijs wordt iedere twee jaar toegekend aan een onderzoeker die een waardevolle publicatie heeft verzorgd over integratie van mensen met een verstandelijke handicap in de samenleving.
De inzendingtermijn voor de Ds. Visscherprijs 2003 sluit op 31 maart 2003. De prijs zal op 26 juni 2003, tijdens het landelijke tweedaagse congres Onderzoek in de zorg aan mensen met een verstandelijke handicap, worden uitgereikt. De prijswinnaar ontvangt een geldbedrag van 6.000,-.
Meer informatie: p/a Pluryn Werkenrode Groep, vestiging Groesbeekse Tehuizen, mevrouw M. Gieling, Postbus 22, 6560 AA Groesbeek, tel. (024) 399 89 11, e-mail m.gieling@pluryn.nl

Steffie naar ZetNet"

De site www.steffie.nl is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten. De site is afgelopen juni gemaakt voor de themamaand Een samenleving met een handicap van de RVU en bleek te voorzien in een grote behoefte. Zetnet is vanaf 14 november de eigenaar van Steffie. Dan vindt om 15.30 uur in de kantine van de RVU op het Mediapark in Hilversum de officiële overdracht plaats. Maar het zou dom zijn om Steffie voor ons zelf te willen houden. Daarom gaan wij op korte termijn overleggen over samenwerking met een aantal aan ZetNet verwante websites, zegt ZetNet.

Symposium: Denkstimulering Thuis

De StiBCO organiseert op 5 april 2003 het symposium Denkstimulering Thuis. Het thema Mediërend leren, gebaseerd op de begeleidingsmethodiek die dor Prof. Dr. Reuven Feuerstein, is ontwikkeld ten behoeve van het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen met een ontwikkelingsachterstand.
Voor informatie: StiBCO, Dronensingel 3c, 2411 GT Bodegraven, tel. (0172) 65 21 30, fax. (0172) 61 41 73, e-mail info@stibco.nl Internet www.stibco.nl