Gemeente Heeze-Leende


Informatieavonden toekomst buitengebied Boven Dommel

Reconstructiecommissie Boven Dommel organiseert op maandag 9 december a.s. een informatieavond over het streefbeeld voor het buitengebied van de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Waalre, Heeze-Leende, Cranendonck, Valkenswaard en Bergeijk.

Dit gebeurt in het kader van de reconstructie. De informatieavond vindt plaats in Valkenswaard in de Hofnar, van 18.00 uur tot circa 22.00 uur. Tijdens de informatieavond, die is bedoeld voor alle bewoners van het gebied, zal het streefbeeld worden gepresenteerd en toegelicht. Daarnaast is er ruimschoots de gelegenheid tot het stellen van vragen en het meegeven van suggesties aan de reconstructiecommissie.

In het streefbeeld geeft de reconstructiecommissie aan hoe zij zou willen dat het gebied er over 15 jaar uit ziet. Wat gaat er gebeuren met landbouw, wonen, werken, natuur, waterbeheer en recreatie? Waar staan de grootste veranderingen gepland? Wat houdt dat in voor de mensen die er wonen en werken? Het streefbeeld is een tussenstap om te komen tot een reconstructieplan voor het buitengebied van Boven Dommel. Het reconstructieplan moet een evenwicht zijn tussen de wensen en ambities van de streek, de beleidsdoelen en het beschikbare geld.

De reconstructiecommissie vindt het belangrijk om van betrokkenen, bewoners en organisaties, te horen wat hun mening is, voordat ze een definitief reconstructieplan maakt. De resultaten van de discussies worden gebruikt om het plan verder vorm te geven. Tevens worden de resultaten, zover mogelijk, verwerkt in de verschillende plannen buitengebied van de betrokken gemeenten.

Tegelijk met het reconstructieplan van Boven Dommel wordt er ook een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Hierin worden alle positieve en negatieve gevolgen van het plan beschreven. De Startnotitie MER die in november 2002 in procedure wordt gebracht, geeft inzicht in de inhoud van het MER en de alternatieven die onderzocht gaan worden. De startnotitie milieueffectrapportage ligt vanaf 18 november tot en met 23 december 2002 ter inzage op o.a. het provinciehuis te s Hertogenbosch en de gemeentehuizen in het reconstructiegebied Boven Dommel. Op 9 december zal tevens de startnotitie worden toegelicht. Er is dan ook gelegenheid om mondeling in te spreken.

Programma:
18.00-19.00 inloopspreekuur en informatiemarkt
19.00-21.00 presentatie en discussie over streefbeeld 21.00-22.00 presentatie en inspraak MER

Gezamenlijk met de Reconstructiecommissie Boven Dommel organiseren de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck op woensdag 11 december a.s. een extra informatieavond voor de inwoners van beide gemeenten. Tijdens deze avond zal het streefbeeld ook nader worden toegelicht, tevens wordt er nadrukkelijker ingezoomd op het buitengebied van Heeze-Leende en Cranendonck.
Deze avond wordt georganiseerd in de Smeltkroes in Maarheeze van 19.30 uur tot circa 22.30 uur. Met een presentatie en een forumdiscussie hoopt de organisatie het belang en de kansen van de reconstructie onder de aandacht te brengen.

Programma:
19.30-20.45 presentatie streefbeeld
20.45-21.00 pauze
21.00-22.00 forumdiscussie streefbeeld en reconstructie 22.00-22.30 informeel samenzijn

Tijdens de pauze en na afloop van het programma is er ruim de gelegenheid om met leden van de Reconstructiecommissie en betrokken medewerkers van de Reconstructie van gedachten te wisselen.