Gemeente Almere

Werkzaamheden busbaan Parkwijk/ Danswijk

De busbaan door Parkwijk en Danswijk in Almere Stad is bijna gereed. Op 9 en 10 december krijgt de busbaan een toplaag van asfalt. In Parkwijk gaat het om het gedeelte dat ligt tussen de Meidoornstraat tot aan de bushalte bij de Hagevoortdreef. In Danswijk gaat het om het gedeelte tussen de Salsastraat en de Veluwedreef.

Kruisingen gesloten

Door deze werkzaamheden zijn de volgende kruisingen met de busbaan in deze twee wijken op maandag 9 en dinsdag 10 december tijdelijk helemaal afgesloten: Meidoornstraat (voet/fiets), Pereboomweg (auto), Perzikstraat (auto), Karoenpad (voet/fiets), Florrie Rodrigostraat (voet/fiets), Merenguestraat (auto) en het Volksdanspad (voet/fiets). Het verkeer wordt via gemarkeerde routes door de Parkwijk en de Danswijk omgeleid. De kruisingen van de busbaan met de Mangostraat/Vlierbessenstraat (voet/fiets) en de Salsastraat (auto) daarentegen blijven open.

Busverkeer

Voor het busverkeer heeft het afwerken van de busbanen de volgende consequenties:

* Stadslijn 6 zal de haltes Parkwijk Midden, Parkwijk Zuid en Danswijk slechts in één richting aandoen, namelijk vanaf NS Parkwijk richting Filmwijk en CS; de overige haltes van lijn 6 worden wel vanuit beide richtingen bediend. Reizigers met bestemming Parkwijk Midden, Parkwijk Zuid en Danswijk moeten via Parkwijk NS reizen.

* De streek- en spitslijnen 152, 216, 260 en 261 rijden tijdens de werkzaamheden in één richting en als volgt door Parkwijk, Danswijk en Filmwijk: Parkwijk Midden, Parkwijk Zuid, Danswijk, W. Disneyplantsoen, Bunuellaan en Romy Schneiderweg.
* Als gevolg van de wijzigingen in de route kunnen de doorkomsttijden van de bus enigszins afwijken van de normale tijden. Sommige reizigers zullen moeten overstappen.