Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 4 december 2002 Sweelincklaan afgesloten
In de wijk Zandevelt wordt volop gewerkt aan voorzieningen die de wijk tot een 30 km/uurgebied moeten maken.

Op maandag 9 december wordt gestart met de aanleg van een uitritconstructie op het kruispunt Sweelincklaan/Zandeveltweg. Tijdens de werkzaamheden is de aansluiting van de Sweelincklaan op de Zandeveltweg afgesloten.

Verkeer dat de wijk verlaat moet via de Verhulstlaan, Monnikendampad en Wagenaarhof rijden. Het verkeer dat de wijk in wil moet dit doen via de Zandeveltweg, Monnikendampad en Verhulstlaan. In verband hiermee worden tijdelijk palen verwijderd en eenrichtingsverkeer ingesteld.

Afhankelijk van het weer en de voortgang zal het werk ongeveer vijf dagen duren.

Afdelingen in stadhuis tijdelijk slecht bereikbaar

Verhuizing

In verband met de verbouwing van het stadhuis zijn diverse afdelingen
- waaronder Bouwen en Milieu -op vrijdag 6 en maandag 9 december slecht bereikbaar. De afdelingen verhuizen op deze dagen weer terug naar hun verbouwde werkplek.

Wij adviseren u dan ook bezoeken aan en telefoontjes naar het stadhuis op deze dagen zoveel mogelijk te beperken.

Gesloten

Op maandag 16 december 2002 is het stadhuis de hele dag en avond gesloten voor het publiek vanwege een interne verhuizing. Telefonisch is het stadhuis alleen vanaf 13.00 uur bereikbaar.

Alleen voor de aangifte van geboorte of overlijden is de burgerlijke stand die dag geopend van 16.00 tot 17.00 uur.

Centrale balie

Vanaf dinsdag 17 december zijn alle loketten (waaronder die van Burgerzaken, Sociale Zaken en Bouwen en Milieu) met de receptie samengevoegd in een centrale balie in de hal van het stadhuis.

Raadsvergadering

Op dinsdag 10 december 2002 vergadert de gemeenteraad in het stadhuis.

De vergadering begint om 19.30 uur. Voor het begin van de vergadering kunt u het woord voeren over punten die op de raadsagenda staan. U moet dat vooraf melden bij de bode en een formulier invullen met uw naam, adres en het onderwerp waarover u iets wilt zeggen.

De volgende voorstellen staan onder andere op de agenda:
* Gedachtewisseling over concept profielschets gemeente Westland
Deze profielschets geeft de kaders voor de ontwikkeling van de nieuwe organisatie van de gemeente Westland.


* Uitbrengen advies over representativiteit Westlandse Omroep Stichting

In verband met het verkrijgen van zendtijd moeten de Westlandse gemeenten om de vijf jaar verklaren dat de WOS een voor de regio representatieve omroep is.


* Aanwijzing van burgemeester mevr. Hommes tot lid van het bestuur van de Bestuursacademie Zuid-Holland


* Vaststelling Najaarsnota 2002

Deze nota gaat over de uitvoering van de begroting 2002. In deze najaarsnota wordt de stand van zaken weergegeven, zowel op financieel gebied als in beleidsmatige zin.


* Wijziging Bouwverordening

Per 1 januari 2003 worden de Woningwet en het Bouwbesluit gewijzigd. De wijziging houdt in dat er minder overheidsbemoeienis is met de kleinere bouwwerken, zodat burgers daardoor meer vrijheden krijgen.


* Voorbereidingsbesluit overeenkomstig artikel 21 WRO voor Vlugtenburg

Er wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid voor het plangebied Vlugtenburg. In verband hiermee is het noodzakelijk dat een voorbereidingsbesluit wordt genomen.


* Voorbereidingsbesluit overeenkomstig artikel 21 WRO voor bedrijfsterrein Teylingen i.v.m. bouwen van bedrijfsverzamelgebouwen

Er moet een nieuw voorbereidingsbesluit worden genomen omdat het vorige binnenkort komt te vervallen.


* Vaststelling milieujaarverslag 2001

In het verslag wordt een overzicht gegeven van de activiteiten die in 2001 op milieu-(uitvoerings)gebied hebben plaatsgevonden.


* Restauratie drieluik 'Het laatste oordeel'
Het uit 1555 daterende drieluik dient te worden schoongemaakt en op onderdelen te worden gerestaureerd. Verder zal het drieluik worden beschermd tegen klimaatwisselingen.


* Projectaanvraag vorming basisbibliotheek Westland
Door de Westlandse bibliotheken wordt een subsidieaanvraag ingediend om uiteindelijk te komen tot een sterke basisbibliotheek voor de nieuwe gemeente.


* Begrotingswijzigingen

* Rondvraag

De agendastukken voor de raadsvergadering kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein.

De raadsvoorstellen zijn ook te vinden op de internetsite van de gemeente 's-Gravenzande: www.s-gravenzande.nl.
worden. Daarom de volgende tips van de brandweer. Kerstbomen

* Een echte kerstboom is erg brandbaar. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs impregneren niet helpt. Uit veiligheidsoogpunt zou de brandweer dus eigenlijk moeten adviseren om kunstkerstbomen te gebruiken. Omdat veel mensen toch de voorkeur geven aan een echte boom, adviseert de brandweer met klem rekening te houden met het volgende:

* Zet de boom niet in gangen, looppaden, doorgangen, trappenhuizen of voor (nood)uitgangen.

* Rondom de kerstboom mogen zich geen open vuur en apparatuur, zoals spots bevinden.

* Kiest u voor een echte boom, plaats deze dan bijvoorkeur in een speciaal met water gevulde standaard. Hierdoor droogt de boom niet zo uit waardoor het brandgevaar minder wordt.
* Gebruik geen echte kaarsjes in de boom

* Controleer de bedrading van de kerstboomverlichting op beschadigingen.

* Gebruik een gaaf en goed passend verlengsnoer en leg dit zo neer dat niemand erover kan struikelen.

* Clusters van meerdere kerstbomen in één (bedrijfs)ruimte vormen een onacceptabel (brand)risico. De brandweer adviseert dan ook met klem dit niet toe te staan. Bij grote en hoge ruimten (zoals kerken) is het plaatsen van meerdere kerstbomen wel toegestaan, mits de onderlinge afstand tussen de bomen tenminste 3 maal de hoogte van de grootste boom in meters bedraagt.
*

Komt u langere tijd niet in de ruimte waar de kerstboom is opgesteld, schakel dan de verlichting uit. Schakel de lichtjes uit door de stekker uit het stopcontact halen en niet een lampje los te draaien. Start bouw nieuwe aula

Op woensdag 12 december wordt de eerste paal geslagen voor de nieuwe aula op de begraafplaats Beukenhage aan de Naaldwijkseweg. Tot eind van dit jaar kan nog gebruik worden gemaakt van de huidige aula, daarna kunnen uitvaartbijeenkomsten plaatsvinden in de Zuiderkerk.

Als het allemaal meezit kan de nieuwe aula nog voor de zomer van 2003 in gebruik worden genomen.

Nieuwjaarsbijeenkomst op 2 januari 2003

Noteert u het alvast in uw agenda: op donderdag 2 januari 2003 vindt van 19.30 tot 21.00 uur de gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst plaats. In verband met de renovatie van het stadhuis gebeurt dat deze keer in restaurant De Spaansche Vloot, ingang Van Geeststraat.

Geen evenement zonder vergunning

Het gebeurt de laatste tijd nogal eens dat aanvragen om vergunning te laat, of pas na initiatief van de gemeente, worden ingediend.

Voor u als organisator van een evenement is het belangrijk te weten dat het op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening s-Gravenzande verboden is zonder vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren.
Wat is een evenement?

Een evenement is elke voor het publiek toegankelijke verrichting van vermaak, zoals:

* touwtrekwedstrijden - bazaars

* toneelvoorstellingen - strandfeesten

* concerten - braderie

* musicals - kermis e.d.

Eveneens is vergunning vereist voor het houden van activiteiten op de weg, zoals:

* optochten - hardloopwedstrijden

* wielerronden - zeskamp

* feest - muziek

* straatartiest - straatbarbecue

* het plaatsen van voorwerpen - het gebruik maken van een geluidsinstallatie

* snuffelmarkten - het innemen een standplaats e.d.
U dient aanvragen om vergunning tijdig in te dienen bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande. De aanvragen moeten namelijk. door de gemeente-afdelingen, politie en de brandweer getoetst kunnen worden. Voor deze laatste is het bovendien van belang om activiteiten tijdig te kunnen plannen.

Om er zeker van te zijn dat aanvragen om vergunning of ontheffing in behandeling kunnen worden genomen, dient u deze aanvragen tenminste 8 weken voor de datum van het evenement in te dienen.

Meer en beter openbaar vervoer

Het stadsgewest Haaglanden heeft als opdrachtgever voor het openbaar vervoer in de regio Haaglanden een concept nota opgesteld met als titel 'Meer en Beter Openbaar Vervoer'. Deze nota vormt voor het stadsgewest Haaglanden het referentiekader voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer in de regio Haaglanden.

De nota behandelt de ambities op punten als kwantitatieve en kwalitatieve groei, het voorzieningenniveau, kwaliteit en snelheid, tarieven en kaartjes, marktwerking, inspraak en communicatie.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de bezuinigingsvoorstellen gevolgen zullen hebben voor de in de nota verwoorde ambities. De omvang van de bezuinigingen en de consequenties voor Haaglanden staan echter nog niet vast. De 2e Kamer moet over de kabinetsvoorstellen nog een uitspraak doen. De inzet van het stadsgewest Haaglanden is gericht op een sterke

OV-functie in de regio.

Het stadsgewest Haaglanden wil de gemeenten en inwoners van de regio Haaglanden graag uitnodigen mee te denken over de toekomst van het openbaar vervoer en is benieuwd naar uw visie op de concept nota 'Meer en Beter Openbaar Vervoer'. Uw schriftelijke reactie zien we graag vóór 1 januari 2003 tegemoet. Deze kunt u deze richten aan: het stadsgewest Haaglanden, postbus 66, 2501 CB Den Haag, t.a.v. de heer S. Renzema.

De concept nota 'Meer en Beter Openbaar Vervoer' ligt ter inzage in het stadhuis. U kunt het document ook downloaden vanaf de site www.haaglanden.nl. Half december organiseert het stadsgewest Haaglanden een informatieavond voor eventuele vragen of opmerkingen. Zodra de datum en tijdstip bekend zijn, kunt u die informatie op deze site vinden.

* De heer G.J. van Alphen voor het kappen van een kersenboom in de voortuin van zijn woning aan de Naaldwijkseweg 165d te s-Gravenzande (registratienummer 02.2360);
Bouwplannen

Aangemelde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Aanvraagdatum/ kenmerk

A. van den Burg

Bijkeuken

Gr Machteldplantsoen 25

26-11-02/bm070

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Aanvraagdatum/ kenmerk

R. Overkleeft

Woning met berging

Kwekerslaan

20-11-02/ba252

Bred Builders

Appartementen

Abeelstraat (loods)

21-11-02/ba253
F.P.J. de Vries
Vergroten woning
Hoflaan 45
26-11-02/ba254
A.A. Klos
Verbouwen achtergevel/ bouwen berging
Naaldwijjkseweg 25
26-11-02/ba255
H.B.G. Vastgoed
Plaatsen hekwerk t.b.v. speeltuin
Regulierenstraat
28-11-02/ba256
Aannemingsbedrijf HAM van der Hoeven B.V.
Dakkapel (voor en achter)
Brederolaan 5
28-11-02/ba257
J.P.M. Demmenie
Dakkapel (zijgevel)
Tourmalijn 31
28-11-02/ba258
Gemeente s-Gravenzande
Overkapping speelveld
Eikenlaan
28-11-02/ba259
Telersvereniging Prominent
Vernieuwen warenhuis
Groeneweg 49-55
28-11-02/ba260
Aangevraagde sloopmeldingen
L.J. van Baalen

Asbesthoudende kachelpijp

Noordwind 6

26-11-02/sa106

Geaccepteerde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

W.T.A. van Donselaar

Dakkapel

Ametist 23
22-11-02/bm064
P.P. Bloem
Tuinhuis
Monsterseweg 97
22-11-02/bm065
A.H. Willemse
Vernieuwen schuur
Monsterseweg 79
22-11-02/bm066
A.A.M. van Heijningen
Tuinhuis
Troubadourlaan 2

22-11-02/bm067

P.R. Schoemaker

Tuinhuis

Mr. Adriaan Duycklaan 6

26-11-02/bm054

Verleende bouwvergunningen
Verzenddatum/ kenmerk

L.C.M. van Wingerden

Vervangen voorgevel

Van Prooijenstraat 6
25-11-02/ba194

Naam
Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

E.C.A. Hordijk

Vergroten/verbouwen woning

Tourmalijn 23
25-11-02/ba235
Maatschap Vedder

Plaatsen van 2 warmtebuffertanks

Van Berckenrodelaan 3

26-11-02/ba148

Gemeente 's-Gravenzande

Herinrichten Rijnvaartpark

Rijnvaartpark

26-11-02/ba168

J.H.F. Kevenaar

Uitbreiden zomerhuisje

t Louwtje 10 vak C nummer 54

26-11-02/ba190

F.A. van Wetering

Dakkapel (voor en achter)

Van der Kest Wittensstraat 16

26-11-02/ba192

D. Vergeer

Dakkapel (voor en achter)

Marsmanstraat 29

26-11-02/ba200

Geaccepteerde sloopmeldingen
J.N.T.M. Schouten
Asbesthoudende platen (± 20m²)
Maasdijk 176
25-11-02/sa105
Verleende reclamevergunningen
Café de Beurs

Gevelreclame (2) lantarens)

Vaartplein 16

26-11-02/rv009

Partycentrum Openhuis
Gevelreclame (3 lantarens)
Hyacinthstraat 24
26-11-02/rv010
J.G.A. Bouman
Gevelreclame

Edisonstraat 24

26-11-02/rv011

Verleende aanlegvergunningen

Naam
Bouwwerk
Bouwadres
Verzenddatum/ kenmerk
Camping Vluchtenburg B.V.
Verleggen, verbreden en dempen van sloten
Camping Vluchtenburg
22-11-02/av003
Meldingen
Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen.

Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer
* M. Solleveld, Maasdijk 212

Besluit glastuinbouw

* Julianapark B.V., Naaldwijkseweg 342

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer
* Honor Autoschade, Van Leeuwenhoekstraat 5
Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer
* Gebr. Kraak Vlees en Vleeswaren B.V., Marie Curiestraat 13
Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer

* P.H.M. Batist, Marie Curiestraat 17

Bovengenoemde inrichtingen zijn ontheven van de vergunningplicht als bedoeld in de Wet milieubeheer en moeten voldoen aan de algemene regels van genoemd Besluit.

De meldingen liggen vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren in het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu ter inzage.
Volgende week (9 tot en met 13 december) worden de groene
* Prins Willem-Alexanderschool, container bij toegangshek school in Langestraat, op vrijdag 6 december van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 7 december van 10.00 tot 12.0 uur;
* De Driekleur, gebouw Wilhelmina, Van de Kasteelestraat 75, op dinsdag 10 december van 15.30 tot 18.00 uur;