Provincie Utrecht

Persbericht

Vervanging verkeerslichten Utrechtseweg De Bilt

4-12-2002
Vanaf maandag 9 december start de provincie Utrecht met het vervangen van de verkeerslichten op twee kruispunten op de Utrechtseweg (de provinciale weg N237) in De Bilt. Het gaat om de kruising met de Amerfoortseweg (kruising Vollenhove) en de kruising met de Veldzichtstraat/Steinenburglaan. Het verkeer hoeft niet te worden omgeleid. Wel zal er sprake zijn van enige vertraging.

9 december: Start vervanging verkeerslichten
Utrechtseweg-Amersfoortseweg
Op maandag 9 december, na de ochtendspits worden op het kruispunt Utrechtseweg-Amersfoortseweg
de bestaande verkeerslichten ontmanteld en vervangen door nieuwe. Het werk is gereed op dinsdag 10 december, voor het begin van de avondspits.
Met name in de avondspits van 9 december en in de ochtendspits van 10 december moet het verkeer rekening houden met vertraging.

11 december: Start vervanging verkeerslichten
Utrechtseweg-Veldzichtstraat/Steinenburglaan
Op woensdag 11 december, na de ochtendspits worden op het kruispunt Utrechtseweg-Veldzichtstraat/Steinenburglaan de bestaande verkeerslichten ontmanteld en vervangen door nieuwe. Het werk is gereed op donderdag 12 december, voor het begin van de avondspits. Met name in de avondspits van 11 december en in de ochtendspits van 12 december moet het verkeer rekening houden met vertraging.

De bestaande verkeerslichten op beide kruispunten zijn aan vervanging toe. De keuze van de nieuwe verkeerslichten is zodanig dat ze passen in het toekomstige verkeerslichtennetwerk dat wordt toegepast op en om de provinciale N237. Dit netwerk gaat ervoor zorgen dat de doorstroming van het verkeer, inclusief het openbaar vervoer, optimaal geregeld kan worden.

Nadere informatie over de uitvoering
Voor nadere informatie over de uitvoering kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met:
· De heer Van Leeuwen van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 72, of met
· De heer Van der Borst van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 74.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl