CDA

6ecd51.jpg
9 december: verkiezingsmanifestatie met lijsttrekker Balkenende en bewindslieden Donner en Ross

Maandag 9 december aanstaande vindt in de Oosterpoort (Trompsingel 27) te Groningen de eerste verkiezingsmanifestatie in een reeks van vijf plaats. Lijsttrekker en minister-president Balkenende zal tijdens deze manifestatie een toespraak houden. Minister Donner van Justitie en staatssecretaris Clemence Ross-van Dorp nemen deel aan een ronde tafelgesprek. De bijeenkomst staat voor een belangrijk deel in het teken van het thema zorg.

De manifestatie begint om 19.30 uur. Presentatrice Violet Falkenburg heeft bij aanvang een kort vraaggesprek met lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Daarna is er onder het motto 'CDA en route' een videoweergave van het werkbezoek dat CDA-Kamerleden c.q. kandidaten, 's middags hebben afgelegd.

Vervolgens is er een eerste ronde tafelgesprek met drie lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen: Henk Bleker (Groningen), Jan Ploeg (Friesland) en Greetje de Vries (Drenthe). Na een video-weergave van de werkzaamheden van fractievoorzitter Maxime Verhagen volgt een tweede ronde tafelgesprek met de bewindslieden Donner (Justitie) en Ross-Van Dorp (VWS) en drie noordelijke Kamerleden c.q. kandidaten, namelijk het Groningse kamerlid Henk de Haan en de Friese Kamerkandidaten Foka Haitsma en Martine Visser.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een toespraak van lijsttrekker Balkenende.

CDA-Grand Café

De bijeenkomst heeft het karakter van een CDA-Grand Café. Vanaf 17.30 uur is het CDA-Grand Café geopend voor een hapje en een drankje.

Om 18.00 uur start het informele gedeelte. In het Grand Café zijn vijf corners ingericht. Iedere corner heeft zijn eigen verkiezingsthema. Hier kan men van gedachten wisselen met diverse CDA-politici. Na afloop van de manifestatie gaat het Grand Café weer open, tot circa 22.00 uur.

De data van de vier andere manifestaties zijn:

Donderdag 9 januari in theater Gooiland te Hilversum

Woensdag 15 januari in de Schouwburg in Deventer

Zaterdag 18 januari in de Schouwburg in Uden

Maandag 20 januari in het Nieuw Luxortheater in Rotterdam.

Lijsttrekker Balkenende zal tijdens elke manifestatie een toespraak houden.

Voorafgaand aan het avondprogramma is er een werkbezoek. U ontvangt hierover separaat een persbericht.



CDA