Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 6 tot en met 15 december 2002. Wethouder Van Sluis in politiek forum over duurzame mobiliteit Wethouder Hulman reikt prijzen fietscampagne uit Stefan Hulman, portefeuillehouder Verkeer van de Stadsregio Rotterdam, reikt op maandag 9 december om 16.30 uur de prijzen uit van de campagne op de fiets werkt beter. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke afsluitingsbijeenkomst in Inntel Hotel, Leuvehaven 80. De campagne wordt georganiseerd door het Vervoer Coördinatie Centrum Rijnmond. Op de fiets werkt beter is een wedstrijd tussen bedrijven en medewerkers van die bedrijven onderling. Doelstelling van de actie is om medewerkers van bedrijven te stimuleren voor het woon-werkverkeer de fiets te nemen. Op de fiets werkt beter wordt mede georganiseerd door de Provincie Zuid-Holland en het Fileplan Regio Rotterdam.

Wethouder Van der Tak ontvangt Ambities en dan?

Wethouder Sjaak van der Tak (o.m. Sociale Zaken en Arbeidsmarkt) neemt op maandag 9 december om 16.30 uur in Congrescentrum Engels het boek Ambities en dan? in ontvangst. Dit gebeurt tijdens het congres Hoog opgeleide Vluchtelingen op de Nederlandse Arbeidsmarkt: Begrenzingen en Mogelijkheden. Tijdens het congres worden de bevindingen gepresenteerd van een onderzoek naar de problemen en perspectieven van hoogopgeleide vluchtelingen bij het vinden van aansluiting op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het onderzoek is uitgevoerd door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit. Het congres wordt georganiseerd door bureau Doorbraak in opdracht van de Erasmus Universiteit. Dagvoorzitter is Gerard Smulders van de Bestuursdienst.

Wethouder Bolsius ontsteekt verlichting Mariniersmonument

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) ontsteekt op maandag 9 december om 18.30 uur bij het standbeeld De Marinier op het Oostplein de nieuwe verlichting bij dit mariniersmonument. Dit doet hij samen met commandant Generaal-majoor W.A.J. Prins van het Korps Mariniers. Bij het monument is nieuwe verlichting aangebracht omdat het tot op heden onvoldoende was verlicht. De officiële ontsteking vindt plaats op de avond vóór de jaarlijkse grote herdenking van de gevallen mariniers. De organisatie is in handen van de stichting Rotterdam en de Mariniers. Deze stichting stelt zich ten doel de goede verstandhouding tussen de Rotterdamse bevolking en het Korps Mariniers te bevorderen.

Wethouder Van Sluis opent Centrum Ondernemen in Delfshaven

Wethouder Wim van Sluis (o.m. Haven en Economische Zaken) verricht op maandag 9 december om 16.00 uur aan het Heemraadsplein 19a, samen met portefeuillehouder Carlos Gonçalves van de deelgemeente Delfshaven, de feestelijke openingshandeling van het Centrum Ondernemen in Delfshaven (COiD). Het CoiD, deels een initiatief van de deelgemeente Delfshaven, deels een initiatief van georganiseerde ondernemers, wordt gefinancierd vanuit het project Strategische Wijkaanpak. Het is ondergebracht in het gebouw van de Stichting Werkgelegenheid in Rotterdam-West (Werk in West) en beoogt een informatie- en ontmoetingsplek te worden voor ondernemers uit de deelgemeente Delfshaven én voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met de ondersteuning van deze ondernemers.

Wethouder Bolsius geeft startschot actie O Dennenboom

Wethouder Wijken en Buitenruimte Lucas Bolsius geeft op dinsdag 10 december om 08.00 uur aan de Karpershoekseweg 24 het startschot voor de actie O Dennenboom. Deze jaarlijkse actie van Opzoomer Mee start altijd met een ontbijt op de werf. De medewerkers van de werven van Gemeentewerken krijgen een ontbijt aangeboden omdat zij in heel Rotterdam op één dag 700 kerstbomen plaatsen. De eerste boom zal worden geplaatst voor het kantoor van Deelgemeente Hoogvliet, waarna kinderen van basisscholen in Hoogvliet de boom zullen versieren. De actie wordt voor de zesde keer georganiseerd. Straten kunnen een kingsize kerstboom van zes à zeven meter krijgen als de bewoners de boom zelf versieren en zorgen voor een feestje rond de boom.

Burgemeester Opstelten legt krans bij Mariniersmonument

Burgemeester mr. Ivo Opstelten woont op dinsdag 10 december om 11.00 uur op het Oostplein ter gelegenheid van het 337-jarig bestaan van het Korps Mariniers de jaarlijkse militaire plechtigheid bij ter herdenking van de gevallenen van het Korps Mariniers. Samen met Commandant generaal-majoor W.A.J. Prins inspecteert hij de aangetreden troepen der mariniers en begroet hij het vaandel van het Korps Mariniers. Vervolgens zal hij een krans leggen bij het Mariniersmonument.

Wethouder Pastors slaat eerste paal voor Brainpark III

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) slaat op woensdag 11 december om 10.00 uur de eerste paal voor Brainpark III, de nieuwe kantorenlocatie (achter het Rivium) die aan de grens van Rotterdam ligt, bij de nieuwe woonwijk Fascinatio in Capelle a/d IJssel. Bij de bouw van deze locatie wordt, net als bij de woonwijk Fascinatio, samengewerkt met Capelle a/d IJssel en daarom zal wethouder De Jong van die gemeente samen met wethouder Pastors de locatie officieel bouwrijp verklaren. Het programma:
* 10:00 ontvangst Informatiecentrum Fascinatio Abraham van Rijckevorselweg 12

* 10:45 vertrek bus naar Brainpark III
Wethouder Bolsius bij symposium gedachtegoed Thorbecke

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken) wordt op woensdag 11 december om 14.30 uur in het Radisson SAS hotel, Boeing Avenue 2 te Schiphol Rijk, geïnterviewd bij een symposium over het gedachtegoed van Thorbecke. Het symposium begint om 11.30 uur en wordt georganiseerd door de gemeente Haarlemmermeer ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester J. van Houwelingen. Themas die aan de orde komen zijn het spanningsveld tussen rechten en plichten van inwoners en van het lokaal bestuur, het poldermodel op lokaal niveau en de lokale bestuurskracht.

Wethouder Van der Tak sluit KMR-conferentie Techniekintegratie af

Wethouder Sjaak van der Tak (o.m. Onderwijs) zorgt op woensdag 11 december 2002 om 17.00 uur in het Nationale Onderwijs Centrum Rotterdam (NOCR) aan de Nieuwe Markt 1a voor de afsluiting van de conferentie Techniekintegratie in het basisonderwijs en in de basisvorming van het vmbo. De conferentie wordt door Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam (KMR) in samenwerking met AXIS en de gemeente Rotterdam georganiseerd. De conferentie, die van 14.00 tot 17.30 uur duurt, bestaat uit een vijftal voordrachten over hoe binnen het basisonderwijs en de basisvorming van het vmbo techniek vormgegeven wordt.

Burgemeester Opstelten ontvangt Migranten en Passanten

Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op woensdag 11 december het Jubileumboek Migranten en Passanten van de Nederlandse Genealogische Vereniging (N.G.V.) in ontvangst. Hij doet dat tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de afdeling Rotterdam van de VNG, die om 19.30 uur begint in het Gemeentearchief aan de Hofdijk 651. De voorzitter van de afdeling Rotterdam, de heer R.K. Vennik, overhandigt het jubileumboek. De bundel Migranten en Passanten is de eerste in een nieuwe reeks N.G.V.-publicaties. Zowel historici als genealogen hebben meegewerkt aan het boek. Tijdens de jubileumviering wordt ook de aanmoedigingsprijs voor de genealogie uitgereikt aan de heer A.A. van Nostrum. Dr. M.R. Doormont houdt een lezing over Koloniale relaties in vroeger tijden.

Wethouder Van der Tak leeshulp bij PC Van Asch van Wijkschool

Wethouder Sjaak van der Tak brengt op donderdag 12 december 2002 om 13.00 uur in het kader van het Leeshulpproject Rotterdam een bezoek aan de basisschool PC Van Asch van Wijkschool aan de Gaffelstraat 63B in het Oude Westen. De wethouder zal tijdens zijn bezoek van 13.00 tot 13.30 uur als leeshulp een bijdrage leveren. De PC Van Asch van Wijkschool viert dit jaar haar tienjarige relatie met Nationale Nederlanden in het leeshulpproject.

Wethouder Pastors ondertekent convenant voor herstructurering Schiebroek

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) ondertekent op donderdag 12 december om 13:15 uur het convenant voor herstructurering in Schiebroek op het deelgemeentekantoor aan de C.N.A. Looslaan 1. Het convenant wordt gesloten tussen de gemeente, deelgemeente, de woningbouwverenigingen PWS, Vestia en de Combinatie. In het convenant staat onder andere dat partijen 1500 huurwoningen willen vervangen door zon 1500 duurdere huur- en koopwoningen en dat partijen zich zullen inspannen om grotere woningen en ouderenwoningen te realiseren. Deze plannen maken deel uit van de Strategische Investeringsvisie Schiebroek. Direct aansluitend aan de ondertekening zal wethouder Pastors de website www.wijkaanpak-schiebroek.nl officieel in werking stellen. Op deze website kunnen belangstellenden allerlei informatie vinden over de vele onderwerpen van de wijkaanpak voor Schiebroek.

Burgemeester Opstelten bij diploma-uitreiking Masters Programma EUR

Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op vrijdag 13 december bij de diploma-uitreiking van het Masters Programma Urban Management, die om 14.00 uur begint in de Forumzaal van het Expo en congrescentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) aan de Burgemeester Oudlaan 50. De 16 maanden durende opleiding is een samenwerkingsverband tussen de EUR en het Institute for Housing and Urban Development Studies. De opleiding is gericht op stedelijk beheer in ontwikkelings-landen en landen in centraal en Oost-Europa. De 20 deelnemers komen uit 13 verschillende landen. De deelnemers zijn "professionals" op het gebied van Stedelijk Management en ontvangen een master's graad in Urban Management.

Burgemeester Opstelten reikt Koninklijke Erepenning uit aan Muziekvereniging Oefening Baart Kunst

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 13 december een Koninklijke Erepenning uit aan de Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) in Pernis. Hij doet dat tijdens een concert in kerstsfeer, dat om 20.00 uur begint in de gereformeerde kerk van Pernis aan de Pastoriedijk 340. OBK krijgt de penning ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. OBK is opgericht als fanfare en heeft nu naast het fanfareorkest ook een malletband, een boerenblaaskapel en legioorkest. OBK verzorgt in Pernis jaarlijks de muzikale omlijsting van vele evenementen als Koninginnedag, de intocht van Sint Nicolaas, de dodenherdenking, het jaarlijkse muziekfestival en de volkskerstzang. Ook trad OBK onder meer op tijdens de Noorse nationale feestdag, in De Kuip en bij de Rotterdam Marathon. De vereniging heeft verschillende kampioen-schappen op haar naam staan.

Wethouder mevrouw De Faria te gast bij Floorshow

Wethouder mevrouw De Faria (o.m. Veiligheid) is zaterdag 14 december om 16.00 uur te gast bij de Floorshow in café Floor aan het Schouwburgplein 25. Wethouder mevrouw De Faria wordt geïnterviewd door Maria Heiden en Fred van der Hilst over Kunst en Cultuur, Veiligheid en Zorg en andere actualiteiten. Naast de wethouder zijn ook te gast zakelijk directeur Hugo Bongers van Museum Boijmans van Beuningen, schrijfster Bibi Dumon Tak en de winnaars van het Camarettenfestival. De Floorshow is een maandelijks programma met interviews en actualiteiten. De show bestaat sinds 1988 en wordt live uitgezonden in alle ziekenhuizen binnen de regio.