Provincie Utrecht

Persbericht

Cuneraweg Rhenen: erop of... eronder!

9-12-2002
De reconstructie van de Cuneraweg (de provinciale N233) in Rhenen is zover gereed dat deze op 6 december 2002 officieel kon worden geopend. Na 6 december vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats zodat de weg er in 2003 weer piekfijn uitziet. Fietsers en bromfietsers kunnen nu gebruik maken van de tunnel bij de Geertesteeg. Voor hen is het niet langer meer eróp, maar veilig erónder!

Veilige fietsroute
Door de komst van de tunnel bij de Geertesteeg hoeven fietsers en bromfietsers van Rhenen naar Veenendaal en omgekeerd niet langer de drukke Cuneraweg gelijkvloers over te steken.
Maar er is meer: door de aanleg van de parallelweg tussen de Rondweg-Oost en de 3e poort kunnen de (brom)fietsers aan de oostkant van de Cuneraweg blijven om van en naar Veenendaal te gaan.

Reconstructie Cuneraweg
Het gevaarlijk oversteken van de Cuneraweg door (brom)fietsers was niet het enige probleem dat zich voordeed. Ook het agrarische verkeer kwam steeds meer in de verdrukking en veroorzaakte ook gevaarlijke situaties. De vele inritten hadden tot gevolg dat er op de drukke Cuneraweg op veel onverwachte plaatsten moest worden voorgesorteerd. Op de kruispunten Kampjesweg, Noordelijke Meentsteeg, Zuidelijke Meentsteeg en Geertesteeg gebeurden veel ongelukken. Door de aanleg van de parallelweg, het aansluiten van de Kampjesweg en de Noordelijke Meentsteeg op de parallelweg, en de aanleg van de rotonde bij de Geertesteeg, zullen deze problemen aanzienlijk verminderen.

Feiten en cijfers
De reconstructie van de Cuneraweg heeft ongeveer 5 miljoen euro gekost.
Er zijn 32 perceelsgedeelten aangekocht.
Bijna 500 ton asfaltbeton was nodig om de reconstructie van een deugdelijke verharding te voorzien.
Voor de tunnel was ruim 1500 m3 beton nodig dat door bijna 100.000 kg betonstaal is versterkt.

Met de reconstructie van de Cuneraweg is het laatste deel van een veilige fietsroute tussen Veenendaal en Rhenen gerealiseerd. De provincie Utrecht verwacht dat met de reconstructie een forse bijdrage is geleverd aan de verkeersveiligheid in de zuidoosthoek van de provincie.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl