Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 december 2002
·

Bromfiets- en alcoholcontrole Noordwijk
De politie heeft in de avond van vrijdag 6 en de nacht van zaterdag 7 december nabij het Bollenbad een bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 45 bromfietsen gecontroleerd. Drie personen kregen een proces verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Zeven bestuurders werden bekeurd omdat hun bromfiets te veel vermogen bleek te hebben. Twee bromfietsers reden zonder certificaat, drie zonder helm en twee bestuurders volgden niet het verplichte fietspad. Zij werden eveneens bekeurd.
Na deze controle werd op de Van Berckelweg een alcoholcontrole gehouden. Er werden 110 bestuurders gecontroleerd. Vijf kregen een proces verbaal. Tevens werd een bestuurder bekeurd voor te hard rijden. Hij reed 112 km/u waar 80 km/u de limiet is. Een persoon kreeg proces verbaal voor het afsteken van vuurwerk.

Politie houdt verdachten van inbraak in woningen aan Noordwijk/Voorschoten
De politie hield in de morgen van zaterdag 7 december op de Leidseweg in Voorschoten een 39-jarige en 30-jarige Leidenaar aan. Zij werden er van verdacht in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 december te hebben ingebroken in een woning aan de Kruidhof en de Van de Mortelstraat. Uit de woningen werden een videocamera, een fotocamera, twee mobiele telefoons, een portemonnee met inhoud en betaalpasjes gestolen. Ook werd er een buiten geparkeerde personenauto meegenomen. In de auto waarin de twee reden werden de gestolen goederen aangetroffen. Ook werd de gestolen auto nog dezelfde dag in Leiden teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man neergestoken Rijnsburg
Een 38-jarige man uit Rijnsburg is op vrijdag 6 december rond 21.40 uur in of nabij een tuin van een woning aan de Langevaart door nog onbekenden met vermoedelijk een mes in zijn borst gestoken. De man werd overgebracht naar het LUMC. De man werd bloedend in de tuin aangetroffen door bewoners van de woning. De politie stelde onmiddelijk een uitgebreid onderzoek in. Tot op heden leverde dit onderzoek niets op. De aanleiding tot de steekpartij is dan ook nog niet duidelijk. Er is sprake van dat het slachtoffer twee jongens en meisjes, rijdend op scooters, aansprak voor het weghalen van tuinkabouters uit de tuin. Hij wilde ze deze terug laten zetten. Plotseling kreeg hij een klap en werd even later gewond in de tuin aangetroffen.
De politie is op zoek naar getuigen en specifiek op zoek naar een mevrouw die op het moment van het voorval haar hond uitliet en liep in de richting van de Sandtlaan in Rijnsburg. Zij kunnen de politie bellen op 0900-8844.

Mishandeling Valkenburg
Een 42-jarige Katwijker heeft aangifte gedaan van mishandeling op zondagnacht, 8 december. In een sporthal aan de Broekweg ontstond een vechtpartij tussen ongeveer tien bezoekers van een feest. De Katwijker die de groep uitelkaar probeerde te halen raakte gewond toen hij plots een voorwerp in het gezicht kreeg. De Katwijker liep onder andere een dik oog op, bloeduitstortingen, letsel aan een oog en een opgezette neus. De reden van de vechtpartij is nog onduidelijk. De polite stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Lisse
Bij een verkeersongeval op zondag 01.45 uur raakten een 42-jarige automobiliste uit Lisse en een 18-jarige bromfietser uit Lisserbroek betrokken. De automoibliste reed over de Kanaalstraat komende uit de richting van Lisserbroek. Op de kruising Oranjelaan/Kanaalstraat/ Gladiolen-straat sloeg zij linksaf. Uit de richting centrum kwam de bromfietser. Bij het afslaan van de auto ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser tegen de rechter zijkant van de auto reed. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het Spaarneziekenhuis in Heemstede.

Bromfietser rijdt onder invloed tegen auto's aan Voorhout
Een 19-jarige bromfietser uit Den Haag is zaterdag 7 december rond 23.40 uur tegen twee auto's aangereden. De bromfietser verkeerde op dat moment onder invloed van alcohol (435 ug/l). Hij nam een flauwe bocht op de Teylingerlaan te ruim en reed hierdoor een parkeerterrein op. Vervolgens reed hij tegen twee geparkeerde auto's aan. Hij raakte niet gewond. Hij kreeg een boeten van 75 euro en een rijverbod van 4 uur.

Onder invloed Leiden
De politie heeft op zaterdag 7 december rond 23.55 uur een 27-jarige Leidenaar aangehouden. De politie zag op de Haagweg een auto rijden die ineens slingerde. Op het Noordeinde heeft de politie een stopteken gegeven. Omdat de bestuurder niet reageerde op het stopteken, heeft de politie de Leidenaar op de Lammermarkt klemgereden. De Leidenaar wilde niet meewerken aan de blaastest. Hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hier wees de ademanalyse 745 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit woning Hazerswoude-Rijndijk
Terwijl de bewoners afwezig waren werd in hun woning aan de Rijndijk tussen zaterdag 7 december 19.30 uur en zondag 8 december 01.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Er werden onder andere sieraden en een computer meegenomen.

Diefstal uit bedrijf Roelofarendsveen
In een bedrijf aan het Veenderveld is op zondag 8 december tussen 12.00 en 15.00 uur ingebroken. Men kwam het bedrijf binnen door de voordeur te forceren. Weggenomen werd een heftruck, een compressor en een zaagtafel. De inbrekers hebben om weg te komen een roldeur geforceerd.

Politie houdt verdachten inbraak aan Oude Wetering
De politie heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 december drie Alphenaren van 20, 22 en 23 jaar aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg rond 00.50 uur een melding dat er mogelijk werd ingebroken bij een bedrijf aan de Meerkreuk. Toen de politie naar de Meerkreuk toe reed, zag zij een auto de Blankenstraat uitrijden. De Blankenstraat ligt dicht bij de Meerkreuk. Hierop is de politie de auto gevolgd over de Alkemadelaan en heeft ze een stopteken gegeven op de oprit van de A4. In de auto bevonden zich de drie Alphenaren; zij zijn vervolgens aangehouden. Bij het bedrijf aan de Meerkreuk werden sporen van braak aangetroffen.

Aanhouding Alphen aan den Rijn
De politie heeft op zondag 8 december even voor 03.00 uur een 17-jarige Alphenaar aangehouden nadat hij een bierglas in het gezicht van een 17-jarige plaatsgenoot had gegooid. In een horecagelegenheid aan de Julianastraat kregen de twee onenigheid met elkaar waarna de verdachte het glas in het gezicht van de andere gooide. De verdachte werd in de omgeving aangehouden. De 17-jarige plaatsgenoot liep een wond op boven een oog.

Politie houdt straatrovers en geweldplegers aan Leiden
De politie hield op vrijdag 6 december rond 19.50 uur in de Salomonsteeg een 34-jarige man uit Leiden aan. De man had kort daarvoor in de steeg een tas uit een niet afgesloten auto van een 34-jarige vrouw uit Leiden gepakt. Daarbij werd hij vergezeld van een 32-jarige man uit Leiden. De Leidse was bezig haar auto te laden toen de mannen langs haar auto langs liepen en daar een greep in deden. De vrouw riep ze direct aan. De 32-jarige ging er direct vandoor. Hij werd op zaterdagavond 7 december aangehouden. De Leidse versperde de vluchtweg voor de 34-jarige straatrover. Door het op een gillen te zetten allarmeerde zij buurtbewoners. Eén van deze buurtbewoners, een 45-jarige Leidenaar, werd door de straatrover geschopt en geslagen. Hij liep ondermeer een bloedneus, pijnlijke kaak en pijnlijke knie op. De geallarmeerde politie rekende de verdachte in. Beide verdachten worden op maandag 9 december bij justitie voorgeleid.

Onder invloed met auto het water in Hoogmade
Een 43-jarige man uit Leiderdorp raakte op vrijdag 6 december rond 21.30 uur op de Provincialeweg N446 met zijn auto van de weg en belandde in een sloot. Agenten constateerden alcoholgebruik bij de man. Hij werd aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 465 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.

Politie houdt geweldpleger aan Moordrecht
De politie hield op zaterdag 7 december rond 08.00 uur aan het Westeinde een 34-jarige man uit Moordrecht aan. De verdachte was met een ijzeren staaf de woning van zijn bovenbuurman binnengestormd. Hij sloeg de 22-jarige bewoner met de ijzeren staaf op het hoofd en de handen. Aanleiding voor dit gedrag was de door de geweldpleger gevoelde overlast door zijn bovenbuurman. De verdachte is ingesloten.

Inbraak in woning Gouda
In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 december werd er ingebroken in een woning aan de F.W. Reitzstraat. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen door het slot van de voordeur via de brievenbus open te hengelen. Uit de woning zijn mobiele telefoons, is een portemonnee met inhoud en pasjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Mishandeling Waddinxveen
Een 16-jarige Bodegraver is op zondag 8 december gewond geraakt toen hij door een groep jongeren werd mishandeld op de Juliana van Stolberglaan. Vermoedelijk was de aanleiding een onenigheid in een uitgaansgelegenheid in Zevenhuizen eerder die nacht. De Bodegraver werd vervolgens in Waddinxveen door vier jongeren geslagen en geschopt en moest voor behandeling naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.