Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Scooterdieven opgepakt

UTRECHT- Op zondagmiddag heeft de politie twee scooterdieven aangehouden.

Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie een melding over twee jongens die op een vrij nieuwe scooter zouden rijden op de Ammandreef. Ter plaatse zagen agenten de jongens rijden, waarop deze wegreden in de richting van de Indusdreef. Hierop volgde een achtervolging. Beiden verdachten reden in de richting van de Aleppodreef. De bestuurder wilde hier rechtsaf slaan, maar deed dit een paar meter te vroeg, waarop de bestuurder van de scooter door een tuinhek reed van een woning aan de Aleppodreef.

Eén van de verdachten kon meteen worden aangehouden. De andere probeerde nog te vluchten, maar ook deze kon worden aangehouden. De verdachten, twee 15-jarige jongens uit Utrecht, werden overgebracht naar het bureau, Hier werd duidelijk dat de scooter gestolen was. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruziemakers opgepakt

UTRECHT- Op zondagavond omstreeks 21.15 uur heeft de politie twee mannen aangehouden in een horecagelegenheid aan de Oudegracht.

Een 19-jarige en een 20-jarige man uit Eindhoven stapten die avond een horecagelegenheid binnen. Beiden mannen hadden gedronken. Ze bestelden wat te eten en maakten stampij in de gelegenheid. De bedrijfsleider probeerde beide jongens aan te spreken op hun gedrag. Hierop stond de 20-jarige man op en begon een dreigende houding aan te nemen. De bedrijfsleider pakte de man vast, om te voorkomen dat de man hem zou slaan. De 19-jarige man werd agressief en beet een medewerker van de gelegenheid in zijn hand. Ter plaatse heeft de politie de twee mannen meegenomen en ingesloten op het bureau, voor verder verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT- In de nacht van zondag 8 op maandag 9 december heeft de politie een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 02.05 uur zagen agenten dat de linkerkoplamp van de auto van de 39-jarige bestuurder op de Europalaan kapot was. Hierop hielden zij de bestuurder staande, ze roken een sterke alcohollucht en besloten de man te controleren. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees een ademanalyse uit dat de man een promillage van 1,25 in zijn lichaam had. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt, tevens kreeg de man een rijverbod van 5 uur.