Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN / LOPIK De politie heeft op zondag 8 december op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Tussen 10.30 uur en 12.30 uur werd op de Graaf Florisweg in Nieuwegein op snelheid gecontroleerd. Van de 376 voertuigen die de controlepost passeerden, reden er 67 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

In Lopik werd op de Provincialeweg N 210 van 14.00 uur tot 16.15 uur gecontroleerd. 754 bestuurders hielden zich aan de maximumsnelheid van 80 km/u, 41 bestuurders reden te snel. De snelste reed met een snelheid van 109 km/u.

Op de Batauweg in Nieuwegein werd van 14.15 uur tot 16.30 uur de snelheid van 1592 voertuigen vastgelegd. 139 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. Een bestuurder met erg veel haast reed 90 km/u.

Autodief

VIANEN Op zondag 8 december werd een man voor poging diefstal van een auto aangehouden.

Rond 04.40 uur zag een getuige dat een jongeman in een auto aan Het Slijk zat en onder het dashboard aan het rommelen was. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Politiemensen troffen de verdachte in de auto aan. Zij zagen dat een ruit van de auto was vernield en dat de bedrading van het contactslot was doorverbonden. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Hagestein, werd aangehouden.

De verdachte verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij verklaarde de auto te hebben willen stelen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in de loop van zondagmiddag heengezonden.

Gestolen creditcard

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 8 op maandag 9 december werden twee verdachten aangehouden nadat zij hadden geprobeerd met een gestolen creditcard te betalen.

Rond 00.15 uur wilden twee mannen bij een benzinestation aan de Rijksweg A27 met een creditcard betalen. De kaart werd door het apparaat geweigerd, waarna de pompmedewerker de card natrok. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn en de politie werd ingeseind.

De beide verdachten, 22 en 23 jaar oud en afkomstig uit Almere-buiten en Hilversum, werden door de politie in het benzinestation aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.