Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Rotterdam, 9 december 2002

Exploitatie euromast over in andere handen

De Oyster Group B.V. en de Hotel New York Groep B.V. kondigen aan dat op dit moment de onderhandelingen over de overname van de exploitatie van de Euromast in een vergevorderd stadium zijn. De exploitatie van de Euromast is momenteel in het bezit van de Oyster Group, onderdeel van de Merwede Group. Het is de intentie dat de officiële overname door de Hotel New York Groep per 1 januari 2003 zal plaatsvinden. Het gebouw de Euromast blijft eigendom van de Merwede Group.

De Oyster Group heeft haar activiteiten vooral in het midden van het land en in en rondom Amsterdam. Het betreft met name gerenommeerde hotels, restaurants en interieurzaken. Zo maken o.a. Hotel 717, World of Wonders, restaurant De Kloosterhoeve, restaurant Tante Koosje en Hotel Newport onderdeel uit van hun portefeuille.

De Hotel New York Groep richt zich op dit moment vooral op de ontwikkeling en exploitatie van hoogwaardige horecaconcepten in en rondom Rotterdam. Actief sinds 1993, hebben zij momenteel zeven locaties onder hun hoede, waaronder Loos, Hotel New York, Parkzicht, Wester Paviljoen en Van Otterloo Wijn en Spijs. De aankoop van de exploitatie van de Euromast past uitstekend in het streven van de Hotel New York Groep om te zorgen voor een verbreding van hun portefeuille en zo gebruik te kunnen maken van de synergie die ontstaat wanneer de Euromast aan hun onderneming wordt toegevoegd.


---