Ingezonden persbericht


Persbericht

Deutsche Telekom gebruikt BEA voor het gehele Duitse telefoonboeksysteem

AMSTERDAM - 9 december 2002-BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, maakt bekend dat Deutsche Telekom gebruik zal maken van BEA WebLogic Server® als applicatie-infrastructuur voor het Duitse telefoonboeksysteem. Het systeem - genaamd Datenredaktion (DaRed) - garandeert dat de namen, adressen en telefoonnummers van meer dan 50 miljoen Duitse telefoongebruikers, waaronder mobiele abonnees, up-to-date en juist zijn in alle relevante Duitse telefoonboeken en bij servicediensten, Gouden Gidsen en de lokale telefoongidsen.
De DaRed-applicaties zullen worden gebouwd op BEA WebLogic Server draaiend onder Linux S390 op een IBM-mainframe. Dit systeem werd geïmplementeerd door T-Systems, de IT-systeemdivisie van de Deutsche Telekom Group.
"Na evaluatie van verschillende producten hebben we onze bedrijfskritische applicaties gemigreerd naar BEA WebLogic Server met Linux op onze IBM-mainframe. Hiermee verminderen we onze bedrijfs- en onderhoudskosten en verbeteren we de kwaliteit van de data en applicaties", zegt Monika Adelsberger, hoofd ICT-management gegevensverwerking bij Deutsche Telekom. "We waren vooral onder de indruk van de schaalbaarheid en beschikbaarheid van WebLogic Server. We wilden een systeem dat ons zou ondersteunen snel en transparant alle gegevens van telefoonabonnees in Duitsland te leveren. Met BEA's ondersteuning van online boekingen in real-time zorgt DaRed er voor dat nieuwe telefoonnummers binnen een dag beschikbaar zijn aan de Duitse servicediensten."
"Met de introductie van BEA WebLogic Server profiteert Deutsche Telekom van de voordelen van een enkelvoudig
applicatie-infrastructuurplatform", zegt Martin Fischer, vice-president Systems Integration bij T-Systems. "Bovendien zijn alle systeemcomponenten Java-gebaseerd en worden ze opgeslagen op de applicatieserver. Dit vereenvoudigt de implementatie van interfaces en functionele uitbreidingen, en verbetert de kwaliteit van de gegevens en de applicaties."

T-Systems
Met 11.9 miljard euro's inkomsten in 2001 is T-Systems - een divisie van de Deutsche Telekom Group - een vooraanstaande wereldwijde service-provider. Dankzij de combinatie van expertise in zowel informatietechnologie als telecommunicatie bezit de onderneming de mogelijkheden en noodzakelijke resources om daadwerkelijke e-business en oplossingen te leveren voor application service providing (ASP), customer relationship management (CRM) en elektronische marktplaatsen en portals. T-Systems heeft ongeveer 43500 medewerkers in meer dan 20 landen. De onderneming is gevestigd in Frankfurt, Duitsland. Meer informatie over het bedrijf en de diensten is online beschikbaar: www.t-systems.com

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt. BEA heeft haar hoofdkantoor in San Jose, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In de Benelux heeft BEA Systems vestigingen in Amstelveen, Nederland, in Zaventem, België en in de stad Luxemburg in Luxemburg. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

BEA, Tuxedo, en WebLogic zijn geregistreerde handelsmerken en BEA WebLogic Enterprise Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Integration, BEA WebLogic Portal, BEA WebLogic JRockit, BEA WebLogic Platform, BEA WebLogic Express, BEA WebLogic Workshop, BEA WebLogic Java Adapter for Mainframe, BEA Liquid Data for WebLogic en BEA eLink zijn handelsmerken van BEA Systems, Inc. Alle overige bedrijfsnamen en productnamen zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Voor meer informatie over BEA Systems kunt u ook contact opnemen met: Bertil Snel
BEA Systems
T: (020) 201 8064
E: snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
T: (0345) 501595
E: monique@potterspr.nl