Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-12-2002 Persbericht dodelijk verkeersongeval (HP 10.00 uur) Maandag 9 december 2002

Berg en Terblijt, dodelijk verkeersongeval.

Een 30 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 9 december 2002 op de Rijksweg te Berg en Terblijt het slachtoffer geworden van een dodelijk verkeersongeval.
Het slachtoffer reed vanmorgen omstreeks 03.25 uur over de Rijksweg komende uit de richting van Valkenburg en rijdende in de richting van Maastricht. Enkele meters voorbij de kruising met de Fronterstraat is uit het sporenbeeld op te maken dat het slachtoffer met zijn auto aan de rechterzijde van de weg is geraakt en daar een in de berm staande boom frontaal heeft aangereden. Het slachtoffer werd bij de aanrijding met de boom uit zijn auto geslingerd en overleed vrijwel onmiddellijk ter plaatse.
De auto werd geheel gedeformeerd. Brokstukken van de auto lagen over een afstand van ruim 100 meter in de berm en de rijbaan verspreid. Na de aanrijding werden alle hulpdiensten ter plaatse gedirigeerd, maar geboden hulp mocht niet meer baten.
Het bureau verkeer van de politie stelt een onderzoek in naar een mogelijk oorzaak van het verkeersongeval. Uit het eerste onderzoek is niet gebleken dat andere voertuigen bij het verkeersongeval betrokken zijn.