Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Brand
LELYSTAD Bij een vuilstort aan de Zeeasterweg was er zondag aan het einde van de ochtend, sprake van broei in opgeslagen vuil. Hierdoor ontstond er brand en was er ook een rookontwikkeling waarneembaar. De brandweer en de politie gingen ter plaatse. Door het vuil uit elkaar te trekken en daarna te beginnen met de bluswerkzaamheden, kon uiteindelijk de brand geblust worden. ZEEWOLDE Op de Handelsweg in Zeewolde woedde zondagmorgen ook een brand, waarbij er naar alle waarschijnlijkheid geen sprake is van brandstichting. Een container bleek door onbekende oorzaak vlam gevat te hebben. De brandweer en de politie waren ter plaatse, waarna de brand geblust werd.

Straatroof
LELYSTAD Een 19-jarige jongen uit Lelystad is zondagavond rond half elf beroofd van zijn mobiele telefoon en geld. De jongen fietste rond die tijd op de Sportparkweg en werd ter hoogte van de voetbalvelden, tot stoppen gedwongen door inzittenden van een witte auto. Daarin zaten vier personen. De jongen moest onder bedreiging van een mes, zijn telefoon en een geldbedrag afstaan.

Ongeval
EMMELOORD Een 54-jarige vrouw uit De Hoeve raakte zondagochtend op de A6 onder Emmeloord van de weg. Ze reed richting het noorden en op een gegeven moment viel ze in slaap. Hierdoor kwam ze in de middenberm terecht, maakte vervolgens een stuurcorrectie en kwam daardoor rechts in de sloot terecht. De hulpverleningdiensten waren ter plaatse. Het lukte de vrouw om zelfstandig uit de auto te komen en na onderzoek bleek ze geen letsel te hebben.

Rijden zonder rijbewijs
EMMELOORD Op de Revelsant heeft de politie zondagavond een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij reed in een auto, die niet in orde bleek te zijn. Zo was het voertuig niet APK gekeurd en bleek de bestuurder niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Ook had de man nog twee boetes opstaan. Hij is overgebracht naar het bureau voor verder verhoor.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 31-jarige man uit Almere is zondagavond aangehouden, omdat hij met teveel alcohol op in zijn auto aan de Audioweg zat. Agenten roken een alcohollucht en lieten de man blazen. Hij bleek een promillage van 1,0 te hebben, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. Aangezien de Almeerder voor hetzelfde incident al eerder een procesverbaal had gehad, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij de zoektocht naar dat rijbewijs, bleek dat de man een valse identiteit had opgegeven. Met een rijverbod van vier uur, een aantal bekeuringen, maar zonder rijbewijs, werd hij heengezonden.

Aanhouding
ZEEWOLDE Een 41-jarige Apeldoorner reed zondagavond aan de Ganzenweg veel te hard, waarna agenten de achtervolging inzetten. Daarbij werd na meetcorrectie een snelheid geklokt van 143 kilometer per uur. De man kon uiteindelijk aan de Newtonweg in Harderwijk aangehouden worden. De verdachte werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man weigerde een verklaring af te geven en volgde diverse aanwijzingen niet op. Daarom werd hij overgebracht naar het politiebureau, onderweg uitte hij diverse bedreigdingen richting de agenten. De man is voor verder verhoor ingesloten.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de kruising Muziekdreef en Preludeweg vond zondagmiddag een aanrijding plaats tussen een 26-jarige automobilist uit Utrecht en een 16-jarige Almeerder op een scooter. Laatstgenoemde verleende op de kruising geen voorrang aan de automobilist, waardoor er een botsing volgde. Als gevolg daarvan liep de jongen op de scooter beenletsel op.