Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 9 december 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981


Aanrijding, veroorzaker doorgereden
02-097809
Borne, Rondweg
Zondag 8 december, omstreeks 18.30 uur
Een 46 jr. automobilist uit Borne werd op de rotonde in de Rondweg in Borne, aangereden door een nog onbekende automobilist. Deze automobilist, die in een grijze Mercedes stationcar reed, kwam uit de tegenovergestelde richting en reed over de verkeerde weghelft. De auto van de 46 jr. werd zwaar beschadigd. Delen van de Mercedes bleven achter. Achter de Mercedes hebben diverse andere weggebruikers gereden. De politie wil graag met hen in contact komen.


Aanhouding bij woninginbraak
02-097847
Oldenzaal, Helenastraat
Zondag 8 december omstreeks 21.50 uur
Bewoners van de Helenastraat in Oldenzaal, ontdekten bij thuiskomst een man die net hun woning via een vernielde ruit weer verliet. Samen met een zoon, die hen thuisbracht, kon de mannelijke helft van de bewoners de verdachte aanhouden en even later overdragen aan de politie die gewaarschuwd was. Deze heeft de 34 jr. Hengeloer meegenomen naar het bureau en hem daar opgesloten. Uit de woning waren sieraden ontvreemd, die buiten weer werden aangetroffen.


Aanhoudingen na openlijk geweld in de trein
02-097838
Hengelo, Stationsplein
Zondag 8 december, omstreeks 20.35 uur
Door een conducteur werden twee jongens in de trein aangehouden die een poederblusser in een drietal coupés hadden leeggespoten. De jongens, 12 en 14 jaar oud, kwamen terug van weekendverlof in verband met hun verblijf in de Rekkense inrichtingen. Door personeel van deze inrichtingen zijn de jongens vanaf het bureau in Hengelo opgehaald. Onderzoek gaat verder i.v.m. deelname aan het geheel door meerdere jongens. Nog niet bekend hoe groot de schade voor de NS is.


Aanhouding na belediging bij snelheidscontrole
02-097781
Hengelo, Haaksbergerstraat
Zondag 8 december, omstreeks 18.10 uur
Een 24 jr. Enschedeer, werd aangehouden omdat hij als bijrijder in een auto, die was geflitst bij een radarcontrole op de Haaksbergerstraat in Hengelo, de middelvinger had opgestoken tegen de politieman die in de radarauto zat. Hij werd meegenomen naar het bureau en pv wordt opgemaakt.Bij de controle bleek overigens dat van de 1809 passanten er 240 sneller reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 100 km. per uur.
Aanrijding met letsel
02-097796
Almelo, Windmolenbroek / Jan Sluyterslaan
Zondag 8 december, omstreeks 18.45 uur
Een 44 jr. automobiliste uit Almelo, stond op de Wiedenbroeksingel stil voor de kruising met de Jan Sluyterslaan. Een 53 jr. automobilist uit Almelo, die haar achterop kwam, zag haar te laat en reed achter op de auto van de 44 jr. Zij werd met rug en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Aanhouding na diefstal lederen jas
02-097859
Almelo, Schouwburgplein
Zondag 8 december, omstreeks 20.45 uur
Een 54 jr. inwoner van Ambt Delden, ontdekte dat zijn lederen jas was weggenomen uit de garderobe van een hotel aan het Schouwburgplein in Almelo. N.a.v. o.a. video-opnamen met een bewakingcamera, werd een onderzoek ingesteld en kon omstreeks 22.35 uur een 21 jr. Almeloer worden aangehouden die op het moment van aanhouding nog in het bezit van de jas was. Aan het bureau bekende hij de diefstal en werd een verklaring van hem opgenomen. Pv wordt opgemaakt.


Tweemaal aangehouden voor rijden onder invloed
02-097678 / 02-097688
Oldenzaal, A1 en Enschede, Boddenkampsingel
Zondag 8 december, omstreeks 05.45 uur en 07.30 uur
Een 21 jr. automobilist uit Nijverdal, werd op de A1 in Oldenzaal omstreeks 05.45 uur aangehouden omdat zijn rijgedrag opviel. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.08 promille uit en werd pv aangezegd. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur.Omstreeks 07.30 uur werd hij toch rijdende aangetroffen op de Oldenzaalsestraat in Enschede n kon hij op de Boddenkampsingel aan de kant worden gezet. Opnieuw werd een ademanalyse gehouden met als uitslag 0,9 promille. De nodige pv's zullen worden opgemaakt.


Onderkoeld en gewond na val met fiets
02-097895
Enschede, Nieuwe Beekweg
Maandag 9 december, omstreeks 03.45 uur
Een 60 jr. Enschedeer, fietste vanuit Haaksbergen via o.a. de Nieuwe Beekweg naar huis. Volgens zijn eigen verklaring later, moet dit rond 24.00 uur geweest zijn. Op de Nieuwe Beekweg, is hij gevallen en kwam in een sloot terecht. Hij wist weer uit de sloot te klimmen en kon in het bos tegen een boom gaan zitten. Hij had veel pijn in zijn linkerheup. Omstreeks 03.00 uur had zijn echtgenote ontdekt dat hij nog niet thuis was en zij was de route die hij altijd vanuit Haaksbergen fietst, met de auto afgereden met als resultaat dat zij de fiets in de sloot aantrof en haar man tegen de boom zag zitten. Hierop heeft zij de politie gebeld en een ambulance. Deze laatste heeft de man met onderkoelingsverschijnselen, het was 6, en vermoedelijk een gebroken heup, overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen.


Aanhoudingen na diefstal gereedschap
02-097723
Enschede, van Heekplein
Zondag 8 december, omstreeks 13.40 uur
Een getuige betrapte een drietal jongen bij diefstal van gereedschap uit afgesloten gereedschapskisten in de in aanbouw zijn de parkeergarage. Twee van de drie kon hij aan de politie overdragen. Deze twee Enschedeers van 15 en 16 jr. werden meegenomen naar het bureau. Bij de 15 jr. werden een aantal gereedschappen aangetroffen die uit de kisten afkomstig waren. Ook bleek aan het bureau wie de derde was geweest. Deze werd thuis gebeld en kwam aan het bureau waar ook hij, een 15 jr. Enschedeer, werd aangehouden. Na het afleggen van een bekennende verklaring, zijn alledrie door familieleden opgehaald. In overleg met deze familieleden zijn ze aangemeld bij HALT.


Vernieling bijenkasten, bijen doodgevroren
02-097689
Haaksbergen, Groene Plasweg
Vermoedelijk zaterdag ergens in de namiddag
Zondagmorgen werd ontdekt dat een twaalftal bijenkasten vanaf hun stellingen waren gedrukt en waren vernield. De bijenvolken hadden het vanwege de kou daarop niet overleefd en zijn doodgevroren. E.e.a. heeft plaatsgevonden op het terrein van een bijenvereniging op de hoek Groene Plasweg / Hollenbergerveldweg in Haaksbergen. De schade bedraagt zeker 1000 euro. Het vermoeden bestaat dat e.e.a. zaterdag in de namiddag moet zijn gebeurd. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets meer over deze ergerlijke vernieling kunnen vertellen.


Aangiftes na mishandeling
02-097801
Enschede, Langestraat
Zondag 8 december omstreeks 19.26 uur
Twee Enschedeers van 17 en 18 jr., stonden in het centrum van Enschede bij een gelegenheid daartoe, een patatje te eten. Hier werden ze door een groep van 6 tot 8 jongens, allen gekleed in zwarte leren jassen, lastig gevallen. De twee liepen toen weg en werden door de groep achtervolgd. Op de Langestraat werden de twee, en met name de 17 jr., door de groep geschopt en geslagen. Wat de aanleiding van dit ergerlijk voorval is, is niet bekend. Beiden hebben aangifte gedaan, de 17 jr. nadat hij in het ziekenhuis was behandeld aan verwondingen in zijn gezicht.De politie stelt een onderzoek in.