Persinformatie Deventer e.o van Zondag 08-dec-2002 07:00 uur tot Maandag 09-dec-2002 06:59 uur Door: Moniek Winters Piket: Rein Kloppenburg (038-496 38 91)
---

RIJDEN ONDER INVLOED

DEVENTER Zondagavond heeft de politie op de H. Dunantlaan een 33-jarige snorfietser uit Deventer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 810 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur.
---

INBRAAK BIJ BEDRIJF

DEVENTER Maandagnacht is bij een bedrijf aan de Nico Bolkesteinlaan ingebroken. Via het verbreken van een ruit heeft men een computer weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
---

BRAND IN VOORMALIG FABRIEKSPAND

DEVENTER Zondagmiddag omstreeks 17.30 uur kwam er een melding van een brand op de hoek Oude Holterweg/ Rielerweg, in het voormalig pand Thomas en Draaijer. In eerste instantie stond het middelste pand in de brand. Uit het pand direct rechts hiervan, kwamen enkele mensen rennen. Het pand werd door politiemensen nagezocht maar er werden verder geen mensen meer binnen aangetroffen. De brandweer kwam vrijwel direct ter plaatse. De bewoners van de woningen aan de Veenweg, tussen Rielerweg en de Weseperstraat, hebben op last van de brandweer hun huis verlaten. Ze konden naar het wijkgebouw De Venen aan de Schipbeekstraat. Alle bewoners hadden voor de nacht een adres waar ze één of enkele dagen terecht konden. In het begin van de avond gingen geluidswagens van de politie door de buurt om de bewoners te waarschuwen om deuren en ramen te sluiten in verband met mogelijke asbest. Dit gebeurde in het gebied vanaf het NS-station/ Diepenveenseweg in alle zijstraten noordelijke richting. Door opvriezen van het bluswater hebben strooiwagens van de gemeente ruim rondom het pand gestrooid. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Omstreeks 02.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Uit luchtmetingen is inmiddels gebleken dat er geen asbest in de lucht zit. De buurtbewoners zijn hierover inmiddels geïnformeerd. Ramen en deuren kunnen weer geopend worden. Bewoners die vannacht elders hebben geslapen, mogen weer terugkeren naar hun woning. De directe omgeving van de brand is nog voor verkeer afgezet.


---

Einde pers Deventer

Persinfo Politie IJsselland District Noord (KOVO) van Zondag 08-dec-2002 07:00 uur tot Maandag 09-dec-2002 06:59 uur Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) Opgesteld door: Nanda Kappers
---

Schoorsteenbrand IJHORST Zondagavond even na 19.00 uur ontstond er brand in een schoorsteen van een woning aan de Heerenweg in IJhorst. De brandweer heeft de schoorsteen geveegd waarmee ook het brandje geblust was.

Einde dagrapport KOVO

Dagrapport Pers Salland van Zondag08-dec-2002 07:00 uur tot Maandag09-dec-2002 06:59 uur Rein Kloppenburg Piket: 038-4963891

Cola-automaat open gebroken RAALTE. Een 31-jarige man uit Raalte deed aangifte diefstal uit een automatenkast, staande bij het station te Raalte. Tussen za 7 dec 21.00 uur en zon. 8 dec. 2002, te 11.15 uur werd de kast geforceerd. Uit de kast werden ongeveer 35 blikjes drank weggenomen, alsmede het gehele muntenmechanisme inhoud ongeveer 35 euro. Het muntenmechanisme werd leeg in de fietsenstalling aangetroffen.

Brand WESEPE. Op 8 december omstreeks 05.30 uur ontdekte een storingsmonteur dat er storing was opgetreden in het koelsysteem van een bedrijf aan de Boxbergerweg. Bij het bedrijf zag hij een sterke rookontwikkeling aan de achterzijde van het bedrijf. Bleek dat er brand was in drie vertrekken waarna de brandweer werd gebeld. Brandweer kwam ter plaatse met groot materieel. Omstreeks 08.30 uur was men de brand meester. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Einde dagrapport Pers Salland

Persinfo Politie IJsselland District Midden (Vechtdal) van Zondag 08-dec-2002 07:00 uur tot Maandag 09-dec-2002 06:59 uur Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) Opgesteld door: Nanda Kappers
---

Dronken automobiliste rijdt tegen boom LEMELE Zondagavond rond 17.25 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er een eenzijdig ongeval was gebeurd op de Kerkweg op de Lemelerberg aan de Dalmsholterkant. Toen de politie ter plaatse kwam bleek er inderdaad een auto tegen een in de rechterberm staande boom te zijn gereden. De bestuurster heeft in de bocht de macht over het stuur verloren waarna de auto 180 graden is gedraaid en met de linkerkant tegen de boom is beland. De bestuurster was inmiddels door een voorbijganger naar huis gebracht. Hierop is de politie naar de woning van de 47-jarige vrouw in Lemele gereden. Daar bleek dat de vrouw had gedronken. Ze is daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 780 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en een PV is opgemaakt. De auto is afgesleept.

Poging tot inbraak in supermarkt HARDENBERG In de nacht van zaterdag op zondag heeft men geprobeerd in te breken in een supermarkt aan De Mulderij. Een ruit was ingeslagen, maar het gat was te klein om door heen te klimmen. Vermoedelijk is men dus niet binnen geweest.

Gordelcontrole OMMEN Zondagmiddag is er een gordelcontrole gehouden op de Julianastraat en en de N34 in Ommen. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven.

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Persinfo Politie IJsselland District Noord (IJsseldelta) van Zondag 08-dec-2002 07:00 uur tot Maandag 09-dec-2002 06:59 uur Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) Opgesteld door: Nanda Kappers
---

Auto vliegt uit bocht GENEMUIDEN Maandagmorgen rond 1.15 uur vloog een 24-jarige man uit Genemuiden met zijn auto uit de bocht op de Randweg in Genemuiden. De man reed over de Randweg komende uit de richting van de Nieuwe Weg. In een bocht naar rechts, kort voor de T-kruising met de Zwolsesteeg verloor hij de macht over het stuur en belandde met zijn voertuig in een links van de weg gelegen sloot. De man raakte daarbij gewond aan zijn hoofd, maar hoefde niet in het ziekenhuis opgenomen te worden.

Vernielingen aan auto's KAMPEN In de nacht van zaterdag op zondag is aan een aantal auto's aan de Horstsingel nabij de turnhal vernielingen gepleegd. Van twee auto's waren de kentekenplaten aan de achterzijde gedeeltelijk omgebogen en van twee auto's waren de ruitenwisser omgebogen.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Dagrapport Pers Zwolle Politie IJsselland van Zondag08-dec-2002 07:00 uur
tot Maandag09-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Straatraces
ZWOLLE. Tijdens de surveillance omstreeks 21.30 uur zagen politiemensen ongeveer 20 personenauto's over de Bentheimstraat rijden, de zich vermoedelijk bezig wilden gaan houden met straatracen. Toen zij de politieauto zagen gingen ze alle kanten op. Drie auto's aan de kant gezet en deze voor verschillende overtredingen opgeschreven. De groep ging richting Ceintuurbaan en uiteindelijk naar de Hessenpoort. Toen zij de politieauto weer zagen is ieder weggegaan.

Geweld op voetbalveld
ZWOLLE. Een 50-jarige man uit Zwolle deed aangifte terzake bedreiging. Hij was zaterdagmiddag scheidsrechter bij een voetbalwedstrijd aan de Luttekeweg. Toen hij een speler voor een overtreding bestrafte, uitte deze bedreigende opmerkingen in zijn richting. Hierop werd de speler met een rode kaart van het voetbalveld gestuurd. Toen deze de rode kaart zag draaide hij door en greep de scheidsrechter bij zijn keel en kneep deze dicht. De scheidsrechter werd door spelers ontzet. Nader onderzoek volgt.

Overlast van dronken man
ZWOLLE. In de stationsrestauratie had men omstreeks 21.00 uur last van een dronken klant. De man, een 56-jarige man uit Enschede, was niet meer in staat tot lopen dan wel enige andere handelingen. De man werd ter ontnuchtering ingesloten.

Einde dagrapport Pers Zwolle