Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business information

Storage-trends voor 2003

Na de economisch terugval van dit jaar, waardoor veel IT-budgetten bevroren of zelfs ingekrompen werden, ligt het voor de hand dat steeds meer bedrijven in 2003 gaan bekijken hoe zij meer kunnen bereiken met de middelen die zij al tot hun beschikking hebben. Dit vraagt om storage-management tools. Ook zal de trend van interoperabiliteit zich naar verwachting doorzetten. Er zal blijken of de eerste standaarden die ontwikkeld zijn door de SNIA gemeengoed zullen worden en of het echt mogelijk zal worden om een SAN op te bouwen uit storage-producten van verschillende storage-leveranciers, dat ook overall te managen valt. Verder zal blijken of storage-outsourcing een volwassen markt wordt. Daarnaast wordt duidelijk of virtualisatie een echt toegevoegde waarde heeft of slechts een door de markt gepushte hype is.

Onderzoek Storage 2003

Begin 2003 meet Heliview Research de marktomvang (ontwikkelingen) van storage-producten (soft- en hardware) en -diensten (advies, outsourcing, e.d.), het beslissingstraject, de DMU en naamsbekendheid van en tevredenheid over storage-leveranciers en -dienstverleners. Daarnaast wordt gemeten in hoeverre bedrijven inzicht hebben in hun beschikbare storage-middelen. Wat zijn de belangrijkste IT-pijnpunten die bedrijven ervaren? Welke IT-investeringen hebben bedrijven gepland staan en welke investeringen hebben gevolgen voor de storage-inrichting? Maakt men gebruik of wil men gebruik maken van storage-outsourcing? En waarom wel/niet? Welke branchespecifieke problemen spelen een rol op storage-gebied?
Het onderzoek Storage 2003 zal eind februari beschikbaar zijn. Heliview kan u een behoorlijke korting aanbieden als u vóór 25 december 2002 contact met ons opneemt. Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u kijken op www.storage-marketplace.com

Capaciteit, beschikbaarheid, Disaster Recovery en beveiliging

Uit het onderzoek Storage 2002 dat Heliview Research begin dit jaar uitvoerde onder het Nederlandse bedrijfsleven, bleek dat 40% van de (5+) bedrijven eind 2002 storage-ruimte tekort zou komen bij een gelijkblijvende storage-capaciteit. Deze storage-ruimte was vooral bedoeld voor het opslaan van financiële gegevens, op afstand gevolgd door klantgegevens (CRM) en administratieve gegevens, productiegegevens en ERP informatie. Uit hetzelfde onderzoek bleek verder dat 35% van de respondenten een stijging verwachtte van de benodigde IT-capaciteit om de aanwezige storage-systemen te managen en te beheren.
Uit de internetpoll op de storage portal van Heliview www.storage-marketplace.nl, bleek verder dat de behoefte aan directe toegang tot alle gegevens op elk gewenst moment een belangrijke trend binnen bedrijven is.
Disaster Recovery is een 'must'. Dit bleek weer eens bij de recente brand bij de universiteit van Twente. Toch liet genoemde internetpoll zien dat ongeveer 40% van de respondenten begin 2002 nog niet beschikte over een Disaster Recovery plan en 42% van de respondenten zonder regelmaat een recovery test uitvoerde. Slechts eenderde van de respondenten gaf aan goed voorbereid te zijn op een onverwachte gebeurtenis of een ramp. Uit het onderzoek Storage 2002 bleek dat 36% van de bedrijven binnen een dag weer wil kunnen beschikken over de verloren informatie, 29% zelfs binnen een halve dag. Zo'n 75 procent van de respondenten dacht goed beschermd te zijn tegen virussen, en voor 88% was beveiliging een absolute must.

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl