Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Waarschuwing: nooit inbelcode afgeven

Rijn & Venen De politie waarschuwt voor personen die trachten uw inbelcode te ontfutselen. Deze is nodig om te kunnen telebankieren via de pc.

Onlangs stelde een inwoner van Maarssen de politie in kennis van het feit dat hij door een inwoner van Groningen was gebeld. In het gesprek deed de beller het voorkomen dat hij bij een bank werkte en vroeg de Groninger om de inbelcode. De Maarssenaar, die de zaak niet vertrouwde, reageerde alert door te zeggen dat zijn vrouw altijd deze zaken regelden. Hij vroeg daarop of hij de Groninger later terug kon bellen. Dat was- uiteraard niet mogelijk.

Het advies van de politie en de betrokken bank is dan ook om nooit je inbelcode zomaar aan derden af te geven.

Brand in woning

KOCKENGEN Op zondag 8 december heeft brand gewoed in twee woningen. Meerdere woningen werden ontruimd.

Rond 09.00 uur woedde er een uitslaande brand in twee naast elkaar gelegen tussenwoningen aan de Kerkweg. Vier omliggende woningen werden op verzoek van de brandweer ontruimd. De brandweer had de brand snel onder controle.

Eén van de woningen liep lichte schade aan de zolderruimte op, van de andere woning brandde de gehele zolderruimte uit. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. Niemand raakte gewond. Nadat de brand was geblust, konden de omwonenden naar hun woning terugkeren.

Vrouw mishandeld

(Zie persberichten district Rijn & Venen d.d. 08-12-02:Zinloos geweld) MAARSSEN Op zaterdag 7 december is een vrouw door een jongeman mishandeld.

Rond 23.50 uur zag de vrouw op de Nieuwe Stationsweg dat de jongeman wild stond te plassen. De vrouw zei daar iets van en er ontstond een woordenwisseling. De kennelijk behoorlijk onder invloed verkerende jongeman werd vervolgens kwaad en sloeg en schopte de vrouw tegen het hoofd. Ook toen zij op de grond was gevallen, werd zij nog geschopt. Gedurende deze mishandeling stonden enkele jongeren te kijken zonder een hand uit te steken, vermoedelijk waren zij bevriend met de dader. Toen zij kennelijk de indruk hadden dat het slachtoffer 112 had gebeld, trokken zij de verdachte bij het slachtoffer weg en liepen weg. Het slachtoffer liep letsel aan haar gezicht, nek en been op.

Signalement verdachte:
Blanke jongeman, ± 19 jaar oud, 1.85 m à 1.90 m, donkerbruin kort steil haar, recht omhoog gezet met gel in de stekels, slank postuur (lange slungel), smal gezicht met een puntige spitse kin, drie of vier pukkels op zijn linkerwang rond zijn mondhoek. Hij droeg een donkere lederen jas, een donkerblauwe spijkerbroek en donkere boots.

Het groepje dat toekeek en niets ondernam bestond uit twee blanke jongens en een blank meisje, allen ± 19 jaar oud. Eén van de jongens had een piercing in een wenkbrauw.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Rijn & Venen, bureau Maarssen op telefoonnummer 0900-8844.

Inbrekers

MAARSSEN Op zondag 8 december zijn meerdere jongeren voor (pogingen tot) inbraak gehoord.

Naar aanleiding van de aangifte op zondag 8 december van een 37-jarige vrouw uit Maarssen betreffende de diefstal van haar GSM werd door de politie een nader onderzoek ingesteld. Daarbij werden drie verdachten gehoord: jongens van 12, 13 en 14 jaar en allen afkomstig uit Maarssen.

Uit de verhoren van de verdachten bleek dat zij voor enkele schuur- en woninginbraken en enkele (poging tot) autoinbraken verantwoordelijk waren. Genoemde feiten werden in Maarssen gepleegd. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.