Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 9-12-2002
1e persbericht van maandag 9 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ramkraak bij winkel
Bij een winkel aan de Bisschop Bekkerslaan is maandagochtend rond 3.30 uur een ramkraak gepleegd. Met een auto is een roldeur van het pand ingereden, waarna een aantal goederen is buitgemaakt. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen. Er zijn drie verdachten gezien.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Van een man van 22 uit Eindhoven is zondagavond rond 23.30 uur zijn rijbewijs ingenomen. Hij reed rond 23.00 uur op de Rode Kruislaan met een auto tegen een paal aan. Daarna is hij met de auto naar huis gereden. De politie heeft de man kunnen achterhalen, waarna hij op het bureau een blaastest heeft afgelegd. Hieruit bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,7 te hebben, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Eindhoven: Man en vrouw beroofd
Een man van 64 en een vrouw van 57 uit Eindhoven zijn zondagavond rond 23.30 uur beroofd van een geldbedrag van ongeveer 150 euro. Toen ze over de Strijpsestraat liepen, kwam er een man met een groot mes op hen aflopen. Hij eiste geld, bedreigde de man en de vrouw met het mes, en bedreigde hen daarbij met de dood. De vrouw heeft daarop het geld afgegeven, waarna de dader er vandoor ging. Hij is tussen de 25 en 30 jaar oud, en ongeveer 1,75 meter groot. De man droeg donkere kleding en had een bruin gebreide muts op zijn hoofd.

Eindhoven: Twee trekkers weg na inbraak
Zondagavond zijn twee trekkers gestolen bij een transportbedrijf aan de Mispelhoefstraat. Met een van de trekkers, een Scania, werd geprobeerd de poort eruit te rijden maar die hield stand. Wel werd er flinke schade aan de poort en het hekwerk aangericht. Korte tijd later werd één van trekkers door een wegenwachter aangetroffen op de A58 onder Eindhoven.

Helmond: Auto gaat in rook op
Zondagmiddag rond 16.50 uur zag een 27-jarige Helmonder zijn auto in rook opgaan nadat hij met de wagen uit de bocht was gevlogen, een boom raakte en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De auto vloog in brand. De bestuurder liep hoofdletsel op; een 29-jarige vrouwelijke inzittende kwam met de schrik vrij. De man reed op de Jan van Brabantlaan met een snelheid van ruim 100 km/u. Hij verklaarde een wedstrijdje aangegaan te zijn met een andere automobilist. In een bocht raakte hij in de slip en de macht over zijn auto kwijt. De politie maakt van de zaak proces-verbaal op.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de Willem Beringstraat is zondag tussen 14.00 en middernacht een inbraak gepleegd. Eerst is het slot van de tuinpoort geforceerd, waarna een bovenraam werd opengebroken. Er is een stereo-installatie weggehaald.

Leende: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Halvenne is een mobiele telefoon, een handtas met inhoud en een portemonnee met inhoud weggehaald. Dat is gebeurd tussen zondagavond 23.30 uur en maandagochtend 05.30 uur. Het slot van de achterdeur is geforceerd.

Valkenswaard: Inbraken in woningen
Bij een inbraak in een woning aan de Dorpsstraat is onder meer een geldbedrag van ongeveer 350 euro en een juwelenkistje met inhoud weggehaald. Dat is zondag tussen 15.00 en 19.00 uur gebeurd. Aan de achterkant van het huis is een raam ingeslagen. Ongeveer dezelfde tijd is ook ingebroken in een woning aan de Kruisboogstraat. Daarbij werden onder meer gouden sieraden en een computer ontvreemd. Hier was een raam op de eerste verdieping opengebroken.

Milheeze: Gewond bij ongeval
Een jongen van 16 uit Bakel is zondagmiddag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Toen hij over het fietspad van de Hoberg reed, kwam er plotseling een auto uit een uitrit van een woning rijden. De jongen botste met zijn brommer tegen de zijkant van de auto aan, waarbij zijn duopassagier van de brommer werd geslingerd. Deze 16-jarige jongen uit Bakel liep geen verwondingen op. De bestuurder van de brommer is met een gebroken been opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis. De automobilist, een man van 29 uit Bakel, liep geen verwondingen op.

Asten: Rijbewijs kwijt na te hard rijden
Een man van 25 uit Tilburg is zondagmiddag rond 16.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij veel te hard reed op de snelweg A67. Een politie-surveillance zag de man met hoge snelheid over de snelweg vanuit de richting Venlo rijden. Tijdens de achtervolging bleek dat de man 180 km/u reed, waar 120 km/u is toegestaan. Nadat de man ter hoogte van Asten werd aangehouden, is zijn rijbewijs ingevorderd. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Asten: Vernieling en baldadigheid
Maandagmorgen om 3.20 uur zijn op de Ommelseweg in Asten een 27-jarige man uit Deurne en een 19-jarige man uit Asten aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor brand te hebben gesticht in een aanhangwagen die geparkeerd stond op een terrein aan de Prins Bernardstraat. Het vuur ging vanzelf uit. Een geparkeerde auto die in de buurt stond moest het ook ontgelden. Er werden deuken in getrapt. Een derde man die bij het duo hoorde is nog niet achterhaald.

Asten: Dronken automobilist gaat met auto over kop Zondagavond rond 18.00 uur is op de Gezandebaan in Asten een 30-jarige inwoner van Budel-Schoot met zijn auto van de weg geraakt en daarna over kop gegaan. De bestuurder had gedronken. Eenmaal op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een blaas- en bloedproef. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Computers weg na inbraak
Zondagavond tussen 20.30 en 21.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Ambachtweg in Mierlo. De inbrekers vernielden de glazen toegangsdeur. Zij namen uit het kantoor vier computers mee. De computers waren met staalkabels vastgezet, maar de daders wisten de kabels door te knippen.

Nuenen: Dronken man aangehouden
Een man van 39 uit Nuenen is zondagavond rond 23.00 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. De man reed met hoge snelheid over de Collse Hoefdijk, en werd daar gezien door politiemensen. Op de Tomakker werd de man staande gehouden. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,2 te hebben. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Nuenen: Inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Schietbergen in Nuenen. De daders braken de achterdeur van de woning open. Binnen namen ze de inhoud van enkele portemonnees mee. Ze hebben een tiental euro buit gemaakt.

Son: Politie haalt jongen uit modder
Een jongen van ongeveer 10 jaar oud is zondagmiddag rond 16.30 uur door de politie uit de modder bevrijd. Dat gebeurde op het bouwterrein van de snelweg A50 in Son, die daar momenteel wordt aangelegd. De jongen was daar met drie vriendjes aan het spelen, en was tot aan zijn middel vast komen te zitten in de modder. Twee surveillerende agenten konden de jongen uit zijn benarde positie bevrijden. De vier kinderen zijn daarop naar huis gestuurd. De politie in Son waarschuwt iedereen, en vooral spelende kinderen, om weg te blijven bij het bouwterrein van de A50.