Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

maandag 9 december 2002

Scooterrijders verzamelen zich op parkeerterrein

BREDA: De politie heeft gistermiddag omstreeks 15.40 uur een groep scooter- en bromfietsrijders verwijderd die zich ophield op een parkeerterrein van een groothandel aan de Konijnenberg. De groep bestond uit circa 100 man. Ze bleken afkomstig te zijn uit onder meer Breda, St. Willebrord en Roosendaal. De Officier van Dienst van de politie heeft de jeugd met een megafoon toegesproken en hen medegedeeld dat races niet getolereerd zouden worden en dat de politie dan zou ingrijpen. Hierop heeft de jeugd zich verwijderd.

Brand in bergingen

BREDA: Gisteravond heeft omstreeks 20.00 uur brand gewoed in twee bergingen aan de Lage Kant. De brandweer heeft de brand geblust. Om de brand goed te kunnen bestrijden werden diverse goederen uit de bergingen naar buiten gebracht zoals deuren en plastic golfplaten. De branden zijn vermoedelijk aangestoken. Brandweerlieden troffen de deuren van de bedoelde bergingen open aan. De branden hadden onafhankelijk van elkaar gewoed en overslag was niet mogelijk.

Diefstal uit bedrijfspand

Gisteravond is omstreeks 20.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de van Goorstraat. De dader heeft de ruit van de glazen voordeur ingeslagen om binnen te komen. Vermoedelijk is een computer gestolen.

Geldboetes

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht op Rijksweg A-58 omstreeks 00.15 uur een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De man werd door de politie met zijn auto gecontroleerd. Hij bleek nog 629 euro aan geldboetes te hebben open staan. Via een kennis van betrokkene werd het geld geregeld en betaald. De man is daarna in vrijheid gesteld.

Geen verlichting, geen APK, niet verzekerd Vrouw rijdt zonder geen rijbewijs

BREDA: Een 32-jarige vrouw uit Breda reed gisterenavond omstreeks 22.30 uur met de auto van haar vader over de Willem van Oranjelaan. De auto voerde aan de voorzijde geen verlichting. Hierna besloten agenten de auto en bestuurster te controleren. Zij bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De APK-keuring van het voertuig bleek vervallen te zijn. Ook was de auto niet meer verzekerd. De auto is in beslag genomen. De bestuurster heeft voor de diverse overtredingen een proces-verbaal gekregen.

Vlam in de pan

RIJSBERGEN: Vannacht heeft omstreeks 00.20 uur brand gewoed in een keuken van een woning aan Den Hooiberg. Een kunststof frituurpan had in brand gestaan, een van de aanwezigen in de woning had een deken over de brandende pan gegooid waardoor de brand snel onder controle was. De brandweer heeft nageblust en alle deuren en ramen van de woning open gezet om de rook uit de woning te laten trekken.

Jongen van zijn fiets beroofd

BREDA: Een 12-jarige jongen is gistermiddag op de Badstraat omstreeks 16.45 uur van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer was nadat hij het zwembad had verlaten op straat tegen gehouden door drie jongens. Zij trapten hem van zijn fiets af. Na enige discussie mocht hij verder rijden. Een van de daders kwam hij op de Badstraat weer tegen. Deze jongen intimideerde het slachtoffer en pakte daarop zijn fiets af. Hij liet zijn eigen fiets die in slechte staat verkeerde achter Het gaat om drie daders circa 15 jaar oud. Uit onderzoek is gebleken dat zij eerder die middag ook al vervelend waren geweest in het zwembad. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak woning, auto gestolen

BAVEL: Dit weekend is in Bavel ingebroken in een woning aan de Pater Verschurenstraat. De inbreker heeft zich de toegang tot de woning verschaft middels de gaatjesboordersmethode bij het keukenraam. Uit de woning werd de sleutelbos ontvreemd van de auto, een Volvo vvhk 95-JX-DX, waarna dit voertuig dat voor de woning stond, ook werd weg genomen.

Eenzijdig ongeval

BREDA: De nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december jl. heeft zich omstreeks 03.10 uur een eenzijdig verkeersongeval voorgedaan op de Leursebaan. Dit betreft het gedeelte tussen de Zanddreef en de Groenstraat (t.h.v. het Liebos) Een 46-jarige man uit Rijsbergen was met zijn auto tegen een voor hem rechts van de weg staande boom gereden. Volgens een getuige had het ongeval zich plaats gevonden nadat de betrokken bestuurder een auto had ingehaald. Uit het sporenonderzoek blijkt dat betrokkene in een slip was geraakt waarna hij met de linkerachterzijde van het voertuig tegen een boom kwam, om zijn as draaide en vervolgens met zijn rechterzijde tegen een andere boom tot stilstand was gekomen. Het slachtoffer werd met ernstig letsel overgebracht naar het Amphiaziekenhuis, locatie Langendijk. Er is sprake van gebroken ribben en een ingeklapte long.

Bron: Willem van Hooijdonk