AEDES

Woningcorporaties ronden succesvolle matching af

De Almeerse woningcorporatie Goede Stede koopt deze week 83 goedkope huurwoningen terug van de Gooise woningcorporatie Patio. Patio had in 1997 afgesproken deze woningen te bouwen omdat Goede Stede over onvoldoende financieringsruimte beschikte. Inmiddels is de financieringspositie van Goede Stede zodanig verbeterd dat deze steun van Patio niet meer noodzakelijk is. In 1997 waren Goede Stede en Patio de eerste woningcorporaties in Nederland die op deze manier tot matching zijn over gegaan.

Leon Bobbe, directeur van Patio, spreekt van een succesvolle matching. 'Patio had destijds de financiële mogelijkheden om Goede Stede te steunen. Als die steun op zo'n moment wordt gevraagd, dan moet je daar ook geen moment over twijfelen. Wij gaan het geld dat nu terugkomt overigens niet op de bank zetten. Patio heeft in de regio Gooi en Vechtstreek voor de komende 10 jaar een ambitieus herstructurerings- en nieuwbouwprogramma opgesteld. In die 10 jaar worden, verspreid over verschillende Gooise gemeenten, ca. 1500 woningen gebouwd of ingrijpend verbeterd. Daar kunnen we dat geld dus goed voor gebruiken', aldus Leon Bobbe.

De directeur van Goede Stede, Arjan Deutekom, geeft aan dat door de samenwerking Goede Stede haar ambitieuze bouwplannen indertijd in hetzelfde tempo kon voortzetten. 'In Almere wordt bijna elk jaar een nieuwe wijk neergezet. Dan kan je dus niet even een paar jaar niet meedoen. Dankzij de steun van Patio bleef de goed geoliede machine van Goede Stede produceren', stelt Arjan Deutekom resoluut vast. Deutekom geeft overigens aan dat beëindiging van de samenwerking niet betekent dat de bomen nu plotseling tot het dak groeien: 'Goede Stede moet nog steeds voorzichtig omgaan met haar financieringsruimte.'

De 83 woningen en een bedrijfsruimte liggen in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. De eerste paal voor deze woningen werd op 20 januari 2000 geslagen. De woningen, met een gemiddelde huurprijs van 385 euro per maand, zijn nu al bijna twee jaar bewoond. De bewoners merken niets van de verkoop omdat Goede Stede al het beheer en onderhoud uitvoerde en de huur incasseerde.

Noot voor de pers:
Informatie over dit persbericht is te verkrijgen bij:
- Leon Bobbe, directeur Patio, telefoon (035) 646 16 94
- Arjan Deutekom, directeur Goede Stede, telefoon (036) 539 53 94
- Bij Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties, kan bij Babet Verstappen meer informatie over matching worden verkregen: tel
06 - 53 40 99 67.


09 dec 02 11:57