Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

G-Log benoemt Chris van der Harst tot managing director EMEA

Uitbreiding van de wereldwijde aanwezigheid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar supply chain solutions

Rotterdam, 9 december 2002 - G-Log, leverancier van webnative logistiek- en transportmanagementsoftware, heeft de Nederlander Chris van der Harst benoemd tot managing director EMEA. Naast het leiding geven aan alle verkoop-, marketing-, implementatie- en supportactiviteiten heeft hij als taak de operationele infrastructuur van de onderneming in de regio verder te ontwikkelen. G-Log heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland om de aldaar gevestigde klanten snel en lokaal te ondersteunen. Chris van der Harst werkt vanuit het Benelux kantoor in Rotterdam dat fungeert als uitvalsbasis voor de groeiende verkoop- en supportactiviteiten van G-Log op het Europese vasteland en in Scandinavië. De Rotterdamse vestiging van G-Log verleent alle services, zoals consultancy, pre-sales en support, die van belang zijn voor een goede ondersteuning van hun klanten.

"Dankzij Europese klanten als Exel, Tesco en DuPont is G-Log in minder dan twee jaar uitgegroeid tot de onbetwiste koploper op de wereldwijde markt van logistieke software", zegt Chris van der Harst. "De complexe aard van de supply chain in mondiaal opererende ondernemingen betekent dat er grote behoefte is aan oplossingen die transportprocessen stroomlijnen over alle niveaus en alle landen. G-Log's innovatieve productstrategie komt tegemoet aan de behoeften en wensen van een veeleisende markt. Ik ga dan ook met veel plezier de uitdaging aan om de organisatie verder te laten groeien in de EMEA-regio."

Chris van der Harst heeft veel ervaring in de transportwereld en een lange trackrecord in de ontwikkeling van bedrijven in groeimarkten. Dit maakt hem bij uitstek de geschikte persoon om G-Log's positie in EMEA te versterken. Als wereldwijde onderneming met een wereldwijd product is EMEA een belangrijk en integraal onderdeel van G-Log's 'overall' strategie. Ondanks een wereldwijde teruggang in IT-uitgaven toont G-Log al tien achtereenvolgende kwartalen een gezonde groei. Mede om die reden acht G-Log dat het de juiste tijd is haar aanwezigheid te vergroten in de strategische markten.

Voordat Chris zijn functie bij G-Log aanvaardde heeft hij 18 jaar ervaring opgedaan in de logistiek- en supply-chain markt, waarvan 7 jaar in managementfuncties bij de Descartes Systems Group. Bij Descartes was hij Manager Professional Services en Managing Director EMEA. Daarna was hij Managing Director Europe bij webMethods. Tot voor kort was Chris van der Harst Managing Director Europe bij B2eMarkets.

G-LOG
G-Log is leverancier van wereldwijde transportmanagementsystemen voor internationaal opererende bedrijven en logistieke dienstverleners. G-Log's oplossing biedt een breed scala van diensten voor de vervoersmarkt zoals optimalisatie, order invoer, supply chain execution management (SCEM), visibility, tracking en tracing, vracht betalingen en historische analyse. Klanten van G-Log zijn ondermeer Brown Shoe, DuPont, Exel, Giant Eagle, Newell Rubbermaid, The Spiegel Group, Tesco en USCO Logistics (Kuhne & Nagel). In tegenstelling tot traditionele transportmanagementsoftware zorgt de op het Web-technologie gebaseerde oplossing van G-Log voor het multi-modaal beheren van allerlei typen vracht, in allerlei vormen en geografische gebieden met end to end functionaliteit. De oplossing van G-Log beheert de beweging van goederen door de supply chain en verkleint transport doorlooptijden, voorraadniveaus en de totale transportkosten terwijl ook aan de eisen van klanten voor real time informatie en leveringen op tijd wordt voldaan. Voor meer informatie ga naar www.g-log.com of bel +31 (0)10- 2045690.


1 bijlage: portretfoto Chris van der Harst - managing director G-Log EMEA

Voor meer informatie over G-Log in de Benelux kunt u contact opnemen met:

G-Log Benelux
Ernst Stegwee
T: +31 (0) 10 204 5690
M: +31 (0)6 52 006914
E: estegwee@g-log.com

PottersPR
Monique Potters
T:+31 (0)345 501595
M:+31 (0)628 889 632
E:monique@potterspr.nl