Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Bouwlocatie Gouda-West loopt vooruit op de plannen (9-12-2002)


De gemeente Gouda en de Provincie Zuid-Holland willen in de Zuidplaspolder minimaal 2500 woningen bouwen op de bouwlocatie Gouda-West. Minister Kamp van VROM vindt de plannen onvoldoende voorbereid.

De minister maakt zich in het algemeen sterk voor woningbouw, maar heeft zijn twijfels over de geschiktheid van deze locatie. Er zijn twijfels over de financiële haalbaarheid en over de waterhuishouding en de verkeerssituatie. Bovendien zijn provincie en rijk twee jaar geleden overeengekomen dat de provincie een integrale visie voor de hele Zuidplaspolder zou ontwikkelen. Die visie is nog niet afgerond en dat maakt de bouwplannen voor Gouda-West prematuur.

Minister Kamp houdt vast aan deze integrale visie. Aan de hand van die visie kunnen de plannen voor woningbouw worden beoordeeld. Hij bepleit dat deze visie nog vóór 2004 is opgesteld.

Daarnaast zou de gemeente Gouda het bestemmingsplan van Gouda-West uit moeten werken. Dan wordt duidelijk hoe het zit met de haalbaarheid, gezien de waterhuishouding, de verkeerssituatie en de financiën.

Zolang de integrale visie en een gedetailleerd bestemmingsplan ontbreken kan het rijk zich niet aan woningbouw op deze locatie van de Zuidplaspolder committeren.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=9998&site=persbericht )