Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 9-12-2002 10.50 uur Berichten van maandagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950.

De dagelijkse persberichten van politie Drenthe worden tot donderdagmiddag door Dirk Neef op internet gezet en indien gewenst en mogelijk, voorzien van nadere mondelinge toelichting.

Geen voorrang
bestuurder licht gewond
BORGER - Bij een aanrijding op de kruising van de N34 met de N374 bij Borger raakte maandagmorgen een automobilist uit Borger (verdere gegevens nog niet bekend) gewond. De man verleende op de kruising geen voorrang aan een auto bestuurd door een 25 jr. man uit Wildervank. Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de man uit Borger over de vluchtheuvel. Op de andere weghelft botste deze auto vervolgens tegen de auto van een 46 jr. man uit Zuidvelde. De gewonde man is met nekklachten per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Dronken automobilist ramt woning
VEENOORD - Een 31 jr. dronken man uit Nieuw Amsterdam verloor zondagavond op de Van Goghstraat in Veenoord de controle over zijn auto en botste tegen een voor hem links van de weg staande woning. De man raakte daarbij licht gewond. Hij werd door medewerkers van de ambulancedienst behandeld en daarna door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto werd zwaar beschadigd. De voorgevel van de woning is gescheurd. De bewoonster en haar kinderen waren op het moment van de botsing thuis en zijn erg geschrokken.

Bromfietser onder invloed
MEPPEL - De politie hield in de nacht van zondag op maandag op de Kruisstraat in Meppel een 21 jr. man uit Staphorst aan. Hij reed onder invloed op een snorfiets. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,65 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraken in Assen
ASSEN - Tussen zaterdagmorgen en zondagavond is in Assen ingebroken in drie woningen en een school. De woninginbraken vonden plaats in de Speenkruidstraat, Hertshooistraat en Bremstraat. De school waar is ingebroken staat aan de Platolaan. Uit de school zijn wat etenswaren gestolen. Hier werd een ruit vernield. De woningen drong men binnen door de voordeur of een raam te forceren. Uit de woningen zijn o.a. sieraden, kristal, geluidsapparatuur, gereedschap en geld gestolen.

Vechtpartij op AZC
RODEN - Bij een vechtpartij tussen twee groepen asielzoekers op het AZC aan de Hullenweg in Roden zijn zondagavond twee personen licht gewond geraakt. De politie hield vier verdachten aan. Tussen de twee groepen schijnen al langere tijd irritaties te zijn. Zondagavond escaleerde dat en brak er een vechtpartij uit. Toen de politie arriveerde was de ruzie al voorbij. De beide lichtgewonde mannen (15 en 19 jr.) mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten. De aangehouden mannen (in de leeftijd van 15 tot 40 jr.) zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie doet verder onderzoek.

Man in leegstaand pand
MEPPEL - De politie trof zondagmiddag in een leegstaand pand aan de Stationsweg in Meppel een 29 jr. man uit Zaandam aan. De man verklaarde dat hij `s nachts de laatste trein had gemist en daarom i.v.m. de kou in het pand had overnacht. Hij kon binnen komen via een kapot raampje. Van de politie kreeg de man een warmere verblijfplaats. Hij stond namelijk gesignaleerd voor een niet betaalde boete van 252 euro.

Alcoholcontrole
EMMEN - Op de Sandurdreef en de Hondsrugweg in Emmen liet de politie zondagavond 450 automobilisten een blaastest afleggen. Geen van de gecontroleerde bestuurders had gedronken. Wel kreeg een automobilist een proces-verbaal omdat hij weigerde een blaastest af te leggen.

Fietser aangereden
EMMEN - Op de kruising van de Valtherzandweg met de W.B. Schragestraat in Emmen raakte maandagmorgen een 68 jr. fietser uit die plaats gewond. De man wilde de kruising oversteken. Uit tegenovergestelde richting reed een auto, bestuurd door een 33 jr. man uit Wachtum, de kruising op. Deze auto sloeg linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de tegemoetkomende fietser. De fietser is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.