Gemeente Maassluis

9-12-2002

Gratis strooizout bij Milieustraat

Maassluis stelt ieder jaar een sneeuw- en ijsbestrijdingsplan vast. Hierin staan de strooiroutes voor als het glad wordt door sneeuwval of ijzel. In de nachtelijke uren worden door de medewerkers van de gemeente alleen de hoofdroutes voor het gemotoriseerde verkeer gestrooid. Overdag worden ook andere routes voor autoverkeer, doorgaande (brom)fietsroutes, de wegen in de Binnenstad en trappen, bruggetjes en hellingbanen die zijn opgenomen in het sneeuw- en ijsbestrijdingsplan gestrooid. Bij langdurige gladheid worden bovendien ook de wegen in verblijfsgebieden en parkeerplaatsen bij winkelcentra in het strooischema worden opgenomen.

Het is voor de gemeente echter ondoenlijk om heel Maassluis sneeuw- en ijsvrij te maken en te houden. Daarom wordt bij sneeuwval en ijzel ook een beroep gedaan op de inwoners van Maassluis. Vooral mensen die slecht ter been zijn zullen dankbaar zijn als iedereen het trottoir voor de eigen deur begaanbaar maakt en houdt. Om hier een handje bij te helpen stelt de gemeente Maassluis gratis zakjes strooizout beschikbaar. Inwoners van Maassluis kunnen een zakje strooizout ophalen bij de Milieustraat aan de Heldringstraat 6. De Milieustraat is zes dagen per week geopend voor het publiek. Uiteraard kunnen Maassluizers hier ook hun verschillende soorten afval gescheiden inleveren. De Milieustraat is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.30 uur, op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Op beide Kerstdagen en op 1 januari is de Milieustraat gesloten.

Het gemeentelijk sneeuw- en ijsbestrijdingsplan voor het winterseizoen 2002/2003, met daarin opgenomen de verschillende strooiroutes, is voor belangstellenden verkrijgbaar via Internet: www.maassluis.nl of bij het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek.