Provincie Overijssel

Besluitvorming Regionaal Bedrijventerrein Twente nabij

De stuurgroep Regionaal bedrijventerrein Twente neemt begin 2003 een definitief standpunt in ten aanzien van de haalbaarheid van het toekomstige bedrijventerrein tussen Amelo-Zuid en Bornerbroek. Dat heeft de stuurgroep deze week besloten. De komende tijd wil men nog meer inzicht krijgen in de beheersing van de financiele risico's.

Eerder dit jaar zijn onderzoeken gehouden op het gebied van natuur, waterhuishouding, verkeer en duurzaamheid ten aanzien van het terrein. Daarnaast is deze maand ook de concept-stedebouwkundige visie afgerond. Die visie behelst de voorgenomen kwaliteiten in het gebied en de haalbaarheid van de duurzaamheidsdoelstellingen. De afgeronde onderzoeken zijn op deze site te vinden .

Samenwerking
De laatste fase van het onderzoek naar het regionaal bedrijventerrein wordt nu ingezet met studies naar de financiele risico's en de formele samenwerkingsovereenkomst. Die overeenkomst gaat in op de afspraken rond exploitatie, beheer en verdeling van de risico's.

Met al deze informatie wil de stuurgroep begin volgend jaar de analyse rond het bedrijventerrein afronden. Naar verwachting zullen de gemeenteraden en Provinciale Staten in mei volgend jaar, na de PS-verkiezingen, een besluit nemen.

Bron: Petra Timmer, 038 - 425 23 18


© 09-12-2002 Provincie Overijssel