Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 9 december 2002

100 bekeuringen bij Willem II - AZ

TILBURG - De politie heeft rondom de wedstrijd Willem II - AZ in totaal 100 parkeer bekeuringen uitgeschreven. Deze verbalen vielen aan de Ringbaan Zuid, de Laarstraat, de Dr. H. van Doorneweg, de Oude Goirleseweg en de Generaal Winkelmanstraat. De bekeuringen vielen voor het parkeren op trottoirs, in plantsoenen, voor uitritten en buiten de daarvoor bestemde parkeervakken.

Hennepkwekerij in caravan

TILBURG - Zaterdagnacht, rond middernacht, brak er brand uit in een caravan aan de Jan van der Heijdenstraat. De brandweer had de brand snel onder controle en als de politie een nader onderzoek naar de oorzaak van de brand instelt ontdekt ze dat er in de caravan een kleine hennepkwekerij was ondergebracht. De caravan brandde helemaal uit en zal vandaag geruimd worden.

Gebroken arm bij aanrijding

TILBURG - Zaterdagnacht rond vijf voor half vijf raakte op de Midden Brabantweg een 42-jarige man uit Oud Heusden gewond toen hij met zijn auto tegen een boom langs de weg reed. De GGD heeft de man naar het TweeStedenziekenhuis vervoerd. Daar werd een bloedproef van het slachtoffer afgenomen omdat er volgens getuigen sprake was van drankgebruik. De man liep bij de aanrijding een gebroken arm en een inwendige bloeding op.

Tilburger raakt gewond bij steekpartij in de Tuinstraat

TILBURG - Zaterdagnacht rond kwart over twaalf raakte bij een vechtpartij aan de Tuinstraat een 32-jarige Tilburger gewond. Hij werd meerdere keren met een mes in de benen gestoken. Als verdacht van deze steekpartij heeft de politie zaterdagnacht rond halféén aan de Spoorlaan een 30-jarige vrouw uit Prinsenbeek en een even oude man uit Tilburg aangehouden. Het slachtoffer zat aan de bar van een café aan de Tuinstraat toen de 30-jarige Tilburger binnenkwam en direct amok met het slachtoffer begon te maken. De 32-jarige Tilburger die met zijn 30-jarige plaatsgenoot ook al een conflict heeft gehad vluchtte naar buiten waarop hij liggend op de grond in de benen werd gestoken. Het gebruikte mes heeft de politie in beslag genomen.

Mannen bedreigen portiers

Tilburg - Zaterdagnacht rond tien over halftwee hebben agenten aan de Heuvel twee negroide mannen aangehouden. De mannen zijn 36 en 37 jaar oud en beiden afkomstig uit Eindhoven. Zij worden verdacht van de bedreiging van portiers van een horecazaak aan de Heuvel. Bij dit horecabedrijf ontstond tussen de portiers en vier negroïde mannen een opstootje toen zij de zaak niet binnen mochten en de negroïde mannen zich gediscrimineerd voelden. Agenten die met het horecatoezicht belast waren, stelden echter vast dat, de later aangehouden verdachten, zich erg agressief en zeer beledigend naar de portiers gedroegen. Een van de verdachten dreigde zelfs dat hij een vuurwapen zou gaan halen en terug zou komen om de portiers dood te schieten. De 37-jarige man kon slechts met grote moeite worden aangehouden omdat hij zich behoorlijk verzette tegen de aanhouding.

Tilburgse jongen aangehouden

TILBURG - Zaterdagnacht om tien voor twee hebben agenten aan de Broerestraat een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De agenten betrapten hem op heterdaad bij de diefstal van een fiets in de Oude Langestraat. Deze diefstal pleegde hij samen met twee andere jongens die bij hem waren. In de Broerestraat werd de gestolen fiets tegen een poort van een inrit gegooid waarop agenten de jongen hebben aangehouden. Zijn maatjes waren inmiddels niet meer in zijn gezelschap, maar hun identiteit is bij de politie bekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agressieve wildplasser aangehouden

TILBURG - Zaterdagnacht om tien voor halfvijf hebben agenten aan de Heuvelring een 33-jarige Tilburger aangehouden. Die stond op de openbare weg te urineren en toen de agenten daar wat van zeiden reageerde de Tilburg agressief en beledigend. Hierop werd hij aangehouden. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Met auto tegen boom

GOIRLE - Zondagmorgen rond vijf over halftien reed op de Tilburgseweg in Goirle een 22-jarige man uit Berkel-Enschot met zijn auto tegen een boom. De man heeft vermoedelijk te hard gereden en in een flauwe bocht van de Tilburgseweg raakte hij de macht over het stuur kwijt, kwam tegen een boom terecht en sloeg enkele keren over de kop. De man liep hierbij vermoedelijk een fractuur in de nekwervel op en was vermoedelijk onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis heeft men van de man een bloedproef afgenomen.

Flessentrekker aangehouden

TILBURG - Gisteravond rond de klok van tien voor tien hebben agenten aan de Heuvelstraat een 48-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had zich in een Cafe te goed gedaan aan een maaltijd met een glas witte wijn en toen het op betalen aankwam gaf de man niet thuis. Bij onderzoek bleek hij hetzelfde geflikt te hebben bij een hotel aan de heuvel. Gewaarschuwde agenten hebben de man aangehouden.

Glaasje op

TILBURG - Vannacht om halfdrie hebben agenten aan de Schans een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat bij controle bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man bijna 0,75 promille. De man was met zijn auto tegen geparkeerde auto`s aangereden. Hij kreeg een rijverbod van twee uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Verlichtingscontroles beginnen effect te sorteren

TILBURG - Het aantal bekeuringen dat de politie de afgelopen week uitdeelde aan fietsers die de verlichting niet op orde hadden begint effect te sorteren. Bij een verlichtingscontrole die de politie van team Tilburg Noord hield bleken maar 5 van de 69 fietsers die de controlepost passeerden hun verlichting niet in orde te hebben. Het viel de controlerende agenten op dat veel fietsers en bromfietsers weer hun verlichting op orde hebben.

Bron: Carel Bouman