Politie Midden- en West Brabant

Politie Arnhem houdt 11 Vitesse-supporters aan

Tilburg, 9 december 2002

ARNHEM - De politie van Arnhem heeft gisteren elf Vitesse-supporters aangehouden. Deze supporters waren op zaterdagavond 9 november jl. betrokken bij de ongeregeldheden die er waren voor de wedstrijd Willem II - Vitesse.

Zoals we toen bekend maakten heeft de politie in Tilburg voor, tijdens en na de wedstrijd Willem II - Vitesse zeven voetbalsupporters aangehouden. Het ging die avond om twee Willem II - supporters en vijf Vitesse aanhangers. Van de aangehouden voetbalsupporters werden er zes aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Een Vitesse aanhanger werd aangehouden voor belediging van een politieman. De aangehouden verdachten waren tussen de 17 en 26 jaar oud en afkomstig uit Velp, Arnhem, Elst, Huissen, Tilburg en Riel.

Voor de wedstrijd Willem II - Vitesse zocht een groep van zo`n 70 Vitesse-supporters de confrontatie met de Willem II - aanhangers. Op het terrein vóór het Willem II - stadion aan de Ringbaan Zuid leidde dit tot een kort treffen tussen de supporters van beide clubs. Hierbij werd onder andere met stenen gegooid. Voor de wedstrijd wist de politie twee Willem II - aanhangers en een Vitesse-supporter aan te houden.

Omdat de politie tijdens de schermutselingen video-opnamen had gemaakt konden tijdens en na de wedstrijd de andere verdachten worden aangehouden. Daartoe werden de Vitesse-supporters één voor één uit het vak van de bezoekende club gehaald.

De politie van het politieteam Leijdal heeft samen met de politie van Arnhem (Gelderland-Midden) een nader onderzoek in gesteld naar aanleiding van de ongeregeldheden op zaterdag 9 november jl. in Tilburg. Dit heeft gisteren tot de aanhouding van de elf Vitesse fans geleid.

De aanhoudingen van deze Vitesse fans paste in het omvangrijke pakket veiligheidsmaatregelen van de politie in Arnhem en Nijmegen, de betrokken gemeenten en de BVO`s van NEC en Vitesse, die werden getroffen voor de voetbalwedstrijd NEC - Vitesse, die gistermiddag in Nijmegen werd gespeeld.

De verdachten die rondom de wedstrijd Willem II - Vitesse zijn aangehouden kunnen allen een stadionverbod tegemoet zien.

Bron: Carel Bouman