Partij van de Arbeid

BAR Bijeenkomst

09-12-2002

HOE INTERNATIONAAL ZIJN WIJ?
Als Nederlander zijn wij trots op onze wereldwijde koopmansgeest, als Amsterdammer op onze tolerante stad en als socialist zingen wij (nou ja, nog een enkele keer) 'De Internationale'. Dat is natuurlijk allemaal maar een beetje waar. We gaan op deze Politieke Salon een spaatje dieper: wat vinden we van de uitbreiding van de Europese Unie, wat doen we met die kutmarrokaantjes en hoe gaat het met de buitenlanders die we niet 'allochtonen' noemen? Gastheer van de avond en spreekstalmeester is Tjalling Halbertsma

17.30-18.30 Binnenkomen, borrelen, eten betalen In het NH Tropen Hotel naast het Tropenmuseum.
18.30-19.30

Eten
Dat kost u E 25,-
19.30-19.40 Welkom
Door Tjalling Halbertsma, voorzitter van de bijeenkomst. Fractievoorzitter Amsterdam, tevens Fries (een binnenlandse allochtoon dus))
19.40-20.00 Aftrap
Door Job Cohen, Burgemeester van Amsterdam.
Over: Amsterdam, een internationale stad
20.00-20.30 1. Uitbreiding EU
De Europese Unie staat aan de vooravond van de eindonderhandelingen over de uitbreiding met 10 landen. Wat vinden wij voors en tegens, naar welke randvoorwaarden streven wij?
Inleidingen van 10 minuten door
Max van den Berg, voorzitter van de PvdA in het Europees Parlement. Alvaro Pinto Scholtebach, Internationaal Secretaris van de PvdA Daarna, discussie met de zaal.

20.30-21.00 2. Problemen rond migranten Het is natuurlijk niet allemaal koek en ei met migranten in Nederland, het in de loop der jaren gevoerde integratiebeleid ligt onder vuur, we hebben last van kutmarrokaantjes, de meningen over de aanpak verschillen
Inleidingen van 10 minuten door
Henk Goettsch, voorzitter van het Stadsdeel
Slotervaart/Overtoomseveld.
Haci Karacaer, Directeur van Milli Görus
Daarna, discussie met de zaal.
21.00-21.20 Pauze
21.20-22.00 3. Andere buitenlanders
Ruim 10% van de Amsterdammers is 'buitenlander uit een geïndustraliseerd land'. Daar hoor je eigenlijk nooit wat over, terwijl ze in de Amsterdamse geschiedenis altijd een belangrijke bron van welvaart en vernieuwing zijn gebleken. Kan het een beetje gastvrijer?
Vertellingen van 10 minuten door
Margaretha Jonker, Roemeense, senior-beleggingsanalist ABN AMRO. Alvaro Pinto Scholtebach, Chileen, PvdA-bestuurder Beate Sisenop, Duitse, beleidsmedewerker Stadsdeel Noord Daarna, gesprek met de zaal.
22.00-22.20 Slotwoord
Door Marleen Barth, ex-Tweede Kamerlid, Kandidaat-lijsttrekker Noordholland
22.20-.... Borrel na.

Marije van Wees

reacties