Gemeente Rijswijk

Rijswijkse gemeentewerf verhuist in 2003 naar Steenplaetsstraat

Rijswijk, 6 december 2002

Gemeente koopt voormalige Mercedes-Benz vestiging in Plaspoelpolder

Rijswijkse gemeentewerf verhuist in 2003 naar Steenplaetsstraat

De gemeentewerf van Rijswijk verhuist in de loop van volgend jaar van de Populierlaan naar de Steenplaetsstraat. De gemeente bereikte gisteren overeenstemming over de aankoop van de voormalige Mercedes-Benz vestiging aan de Steenplaetsstraat 2. Dit perceel met een oppervlak van 13.000 vierkante meter is door de gemeente aangekocht voor 5,7 miljoen euro. De nieuwe werflocatie ligt vrijwel recht tegenover de oude Werf aan de andere zijde van het water nabij de Steenplaetsbrug.

De discussie over een andere locatie voor de Werf wordt al enige jaren gevoerd. In 1996 werd al een plan voor woningbouw op deze locatie gemaakt. Nu ook duidelijk is dat het afvalbrengstation van Avalex binnen afzienbare tijd vertrekt naar de nieuwe Avalexlocatie op Hoornwijck, komt de hele werflocatie aan de Populierlaan vrij voor woningbouw.

Behalve de wens om de grond vrij te maken voor woningbouw speelde nog een aantal andere zaken een rol bij de verhuizing van de werf. Zo voldoet de oude werf niet meer aan de huidige milieueisen en ARBO-technische eisen. Daarnaast is de locatie ernstig vervuild en dient deze spoedig gesaneerd te worden. Nu de verhuizing naar een nieuwe locatie een feit is, kunnen alle activiteiten die onder de gemeentewerf vallen op één locatie plaatsvinden en niet meer verspreid over heel Rijswijk.

Op de gemeentewerf zijn circa 40 medewerkers van de gemeente gehuisvest. Zij zijn met name werkzaam in de openbare ruimte. Denk hierbij aan werkzaamheden in de groenvoorziening, straatvegen, riolering- en kolkenonderhoud en andere civieltechnische zaken.

Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast over de aankoop van de nieuwe werflocatie. Deze locatie biedt vele voordelen voor de gemeente en het personeel. Verwacht wordt dat met name de bedrijfsvoering op de nieuwe locatie sterk zal verbeteren.

Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat zij de beslissing over de aankoop onder tijdsdruk heeft moeten nemen. Er waren meer gegadigden voor de betreffende locatie.