Gemeente Bergh

Koopzondagen 2003
09-12-2002

Het college van burgemeester en wethouders kan per kalenderjaar maximaal 12 zon- en feestdagen aanwijzen als koopzondag. Deze bevoegdheid geldt per deel van de gemeente afzonderlijk.

Ondernemers die aangesloten zijn bij een Ondernemersvereniging kunnen hun wensen ten aanzien van de koopzondagen voor 2003 kenbaar maken bij de Ondernemersvereniging.

Voor de overige ondernemers geldt dat zij rechtstreeks hun wensen kunnen meedelen aan het college van burgemeester en wethouders.

Daarna zullen de koopzondagen voor 2003 worden vastgesteld en gepubliceerd. Buiten de vastgestelde koopzondagen mag een winkel op zon- en feestdagen slechts geopend zijn met een ontheffing.

Een ontheffing wordt uitsluitend verleend als er sprake is van bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard en/of het uitstallen van goederen, bijv. feestelijkheden en veilingen.

Ondernemersverenigingen en ondernemers (die geen lid zijn van een ondernemersvereniging) dienen, indien van toepassing, vòòr 16 december 2002 hun wensen aan het college schriftelijk kenbaar te maken. Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de afdeling bestuurszaken. (tel. 0314-678841)