Politie Amsterdam-Amstelland

Dode vrouw in lift
5-12-2002. Zondagmiddag 1 december rond één uur trof de politie in lift D van de flat Groeneveen het stoffelijk overschot aan van een vrouw. Het is nog niet bekend hoe zij om het leven is gekomen, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf. Tot op heden is de identiteit van de overledene niet bekend. Het is mogelijk dat de vrouw elders is overleden en later in de lift is gelegd. Een uitgebreid buurtonderzoek heeft tot nu toe weinig opgeleverd.

De politie is op zoek naar getuigen en/of mensen die weten wie deze vrouw is. Zij kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam via het nummer: (020) 559 3770.

U kunt hier het signalement van de vrouw nalezen en enkele foto's bekijken.
Maandagavond, 9 december, wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak.



---

Belemmering arrestatie
9-12-2002. Gistermiddag rond vier uur wilden politiemensen overgaan tot de arrestatie van een 16-jarige jongen die gezocht werd in verband met heling. Toen zij de bewuste jongen zagen lopen, rende hij weg. Op de Diamantstraat hadden ze hem bijna te pakken, maar omstanders probeerden de aanhouding te verhinderen. Hierbij kreeg een politieman een stomp in zijn gezicht. Met behulp van andere agenten werden de gezochte jongeman en twee mannen van 17 en 23 jaar aangehouden.