Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-12-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (HP 13.30 uur) Maandag 9 december 2002

Hoensbroek, rijden onder invloed.
Een 55 jarige automobilist uit Hoensbroek is zondagavond 8 december 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Een automobilist attendeerde zondagavond omstreeks 20.55 uur een politiepatrouille op het afwijkend rijgedrag van een andere automobilist die slingerend over de rijbaan zou rijden. De bedoelde automobilist werd daarop negereden en het slingerend rijgedrag werd ook vastgesteld door de politiepatrouille. De automobilist die een stopteken van de politie kreeg reageerde daar niet op, terwijl hij ook niet reageerde op claxonsignalen en het blauwe zwaailicht van de politieauto. Pas op de Hamoniestraat kon de automobilist gecontroleerd worden. Alcoholgebruik bleek de reden te zijn van het slingerend rijgedrag en het niet opletten als bestuurder. Een ter plaatse afgelegde alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van bijna 1.9 promille. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Brunssum, woninginbraken.
In het voorbije weekeinde heeft in een woning aan de Karel Doormanstraat te Brunssum een inbraak plaatsgevonden. Na het forceren van een bovenlicht wist de inbreker in de woning te geraken waarna hij de woning doorzocht. Een fotocamera en een aantal complete sets euros werden daarbij ontvreemd.
Ook vond er in het weekeinde een inbraak plaats in een woning aan de Emmastraat te Schinveld. Hier werd een kunstoffen deur opengebroken. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. De inbreker nam audioapparatuur weg alsmede een GSM. De bewoners die afwezig waren deden zondagmiddag aangifte van de inbraak.

Hulsberg, snelheidscontrole.
Zondag 8 december 2002 heeft tussen 10.30 en 13.00 uur op de Aalbekerstraat te Hulsberg een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto van de politie controleerde in het totaal de snelheid van 960 langsrijdende motorvoertuigen waarvan door 203 bestuurders harder werd gereden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km per uur die gereden werd door de bestuurder van een motor die achterop nog een passagier meevoerde. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Gulpen, ongeval met zware schade en gewonde op Rijksweg. Zondagavond 8 december 2002 heeft op de Rijksweg te Gulpen een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos, waarbij een van de automobilisten uit zijn auto werd geslingerd. Hij werd gewond opgenomen in het ziekenhuis te Heerlen.
De aanrijding op de kruising Rijksweg / Ingbergrachtweg te Gulpen vond omstreeks 22.40 uur plaats vermoedelijk omdat een 30 jarige automobilist uit Gulpen komende vanaf de Ingbergrachtweg een rood licht op de kruising negeerde. Op het kruisingsvlak boorde een personenauto, die over de Rijksweg uit de richting van Vaals naderde, zich in de flank van de andere personenauto die bestuurd werd door een inwoner van Margraten. De auto van de 30 jarige automobilist uit Gulpen tolde daarna over de kruising waarbij de bestuurder uit zijn auto werd geslingerd en gewond op de rijbaan terecht kwam. Door een ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis te Heerlen waar hij opgenomen werd. Hij liep een bekkenbreuk, een gebroken wervel en een hersenschudding op. In verband met vermoedelijk alcoholgebruik heeft een politiearts van de veroorzaker van het verkeersongeval een bloedproef genomen, welke voor het vaststellen van het alcoholpromillage gezonden werd naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.
Beide personenautos werden zwaar beschadigd door een bergingsbedrijf weg gesleept.
De politie stelt een verder onderzoek in.

Lemiers, rijden onder invloed.
Tegen een 47 jarige automobilist uit Simpelveld is maandagmorgen 9 december 2002 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd maandagmorgen omstreeks 02.20 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Rijksweg te Lemiers. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik nogmaals werd vastgesteld door een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar van hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag wees een alcoholpromillage aan tussen 1.7 en 1.8 promille. Tegen de inwoner van Simpelveld werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Kerkrade, rijden onder invloed.
Een 37 jarige inwoner van Kerkrade werd maandagmorgen 9 december 2002 kort na middernacht in het centrum van Kerkrade bekeurd wegens wildplassen. Omdat hij in het bekeuringsgesprek aangaf met de auto te zijn, werd hem zeer nadrukkelijk op het hart gedrukt om de auto te laten staan en zich naar huis te laten brengen door een taxi. Dat beloofde hij ook plechtig.
Omdat aan de belofte niet veel waarde werd gehecht werd met enige regelmaat de omgeving in de gaten gehouden. Wat schetste de verbazing van de politieagenten, de wildplasser was toch gaan rijden. Hij werd daarop omstreeks 00.25 uur op de Gorretistraat door de politie gecontroleerd en vervolgens ook aangehouden. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van net iets meer dan 2.0 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.