Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-12-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.30 uur) Maandag 9 december 2002

Valkenburg, onder invloed tegen vangrail.

Een 53 jarige inwoner van Hoensbroek is maandagmorgen 9 december 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed nadat hij met zijn auto op de autosnelweg A-79 tegen een vangrail had gereden. Ter hoogte van de afslag Hulsberg op de autosnelweg Maastricht-Heerlen reed de inwoner van Hoensbroek maandagmorgen omstreeks 03.10 uur tegen de vangrail aan waardoor de gehele voorzijde van de auto zwaar beschadigd werd. De ter plaatse gezonden politiepatrouille rook dat de bestuurder alcohol gedronken had. De alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik, terwijl de ademanalyse aan het politiebureau een alcoholpromillage aangaf van bijna 1.2 promille. Tegen de inwoner van Hoensbroek werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit. Zijn auto werd weggetakeld.

Maastricht, onder invloed verkeersongeval veroorzaakt. Zondagavond 8 december 2002 heeft de politie een 23 jarige automobilist uit Maastricht aangehouden die op de Sint Hubertuslaan te Maastricht een geparkeerde personenauto aanreed en vervolgens zonder zijn identiteit bekend te maken wegreed van de plek van de aanrijding. Hij werd kort daarna in zijn woning aangehouden. De aanrijding werd omstreeks 22.20 uur veroorzaakt op de Sint Hubertuslaan te Maastricht, waar getuigen een personenauto frontaal een geparkeerde personenauto zagen aanrijden. Deze auto werd zwaar beschadigd. De veroorzaker van het verkeersongeval reed meteen na de aanrijding weg van de ongevalsplek en verdween. Getuigen noteerden echter het kenteken van de vluchtauto en stelden dit ter beschikking aan de politie die daarop een onderzoek instelde. In de woonwijk Caberg werd de vluchtauto door de politie aangetroffen. De auto bleek juist nog gebruikt te zijn en bleek aan de rechterzijde zwaar beschadigd. De veroorzaker werd in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat hij onder invloed had gereden. De ademanalyse wees een alcoholpromillage aan 0.7 en 0.8 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, autokraker aangehouden.
Een onbekende man is zondagmiddag 8 december 2002 door de politie aangehouden wegens het plegen van een auto-inbraak. Hij had twee gestolen autoradios onder zijn kleding verborgen. Aan het politiebureau weigerde hij zijn identiteit bekend te maken. Een getuige waarschuwde de politie zondagmiddag omstreeks 16.00 uur dat een man bezig was met het plegen van auto-inbraken op de markt te Maastricht. De getuige hield de politie op de hoogte van de verplaatsingen van de auto-inbreker door dit via zijn GSM te blijven vertellen. Het cameratoezicht werd daar gericht op de inbreker waarop een ter plaatse gestuurde politiepatrouille de inbreker kon aanhouden. Bij zijn aanhouding bleek hij twee autoradios onder zijn kleding verborgen te houden, daarnaast ook een GSM, een schroevendraaier en een zaklamp. De man werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Hij weigerde echter zijn identiteit op te geven en bleef ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.
De politie heeft een van de benadeelden waarvan de auto opengebroken werd middels een briefje in kennis gesteld van de auto-inbraak. De tweede benadeelde kon niet opgespoord worden.
De getuige bleef onbekend omdat de verbinding door een lege accu van de getuige verbroken werd. De politie is erkentelijk voor het optreden van de getuige en verzoekt hem zich alsnog te melden.