Lankhorst Public Relations

LPR stuurt kerstgroet naar Masaya

ICN

Nijmegen, 9 december 2002

Kerstgroet

Goed doel in plaats van jaarlijkse kerstkaart

Lankhorst PR stuurt kerstgroet aan Escuela Melania in Masaya

In het kader van haar 12½ jarig bestaan heeft het team van Lankhorst Public Relations BV in Nijmegen besloten dit jaar een feestelijke kerstgroet te brengen aan Masaya. "Jaarlijks creëren we met zorg een eigen kerstkaart en deze groet versturen we aan honderden relaties in binnen- en buitenland. Mede door ons jubileum hebben we gezocht naar een alternatief voor deze jaarlijkse goede wensen", aldus Wilma Lankhorst, directeur/eigenaar van Lankhorst Public Relations. Daar Nijmegen een stedenband heeft met Masaya in Nicaragua was de link richting Midden-Amerika snel gelegd. In plaats van kerstkaarten kan `Escuela Especial `Melania Lacayo Cuadra' in Masaya nu een jaar lang een ambulant medewerker aantrekken die regelmatig bij ouders van kinderen van een maand tot vijf jaar op bezoek gaat om hen te adviseren over de mogelijkheden voor speciaal onderwijs voor hun gehandicapte kind.

Speciale school voor kinderen met een handicap
De school `Melania Lacayo Cuadra' is een school voor kinderen en jongeren tot 20 jaar met een mentale en/of lichamelijke handicap. De geboorte van een kind met een handicap in ontwikkelingslanden veroorzaakt vaak veel extra problemen voor de ouders. Dit heeft mede tot gevolg dat veel ouders het niet erg belangrijk vinden dat hun gehandicapte kind aangepast onderwijs krijgt. Voor veel ouders is het moeilijk om te accepteren dat ze een kind met een handicap hebben. Het lukt de school meestal niet om de ouders voldoende te betrekken bij de opvoeding en het onderwijs van hun kind. De directrice van de school Escuela `Melania Lacayo Cuadra', mevrouw Celia Espinosa, zet zich met hart en ziel in voor het lot van de gehandicapte kinderen en jeugd in Masaya. Zij heeft behoefte aan een zogenaamd `ambulant medewerker' (maatschappelijk werker) die regelmatig bij de ouders van kinderen tussen de een maand en vijf jaar op bezoek gaat. Het doel van deze bezoeken is het winnen van het vertrouwen van de ouders en hen laten inzien dat aangepast onderwijs voor hun kind erg belangrijk is.

Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya
De Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya spant zich o.a. in om het salaris voor deze ambulant medewerker te verwerven voor een periode van twee jaar. Door de donatie van het jubilerend communicatieadviesbureau Lankhorst Public Relations is de financiering voor het eerste projectjaar veilig gesteld. Voor meer achtergrondinformatie over de stedenband Nijmegen-Masaya en de Stichting Masaya Nijmegen attenderen wij u op de website: www.ssnm.nl Misschien brengt dit bericht u op een idee. Donaties zijn welkom op rekeningnummer 1678.14.818 t.n.v. SSNM St. Stevenskerkhof 30 in Nijmegen.

12½ jaar Lankhorst Public Relations
Lankhorst Public Relations BV in Nijmegen is een full service communicatieadviesbureau met een 100 procent specialisatie in toerisme en recreatie. Enkele voorbeelden van relaties van dit PR-bureau zijn het Verkeersbureau van Nieuw-Zeeland, AMCA (American Cruise Agent met Royal Caribbean Cruises en Celebrity Cruises), CRT Lorraine, CRT Champagne-Ardenne, Toerkoop Reisburo Groep, Unieboek uitgeverij (Marco Polo, Capitool Reisgidsen en Expert reisgidsen) en Rallye Aïcha des Gazelles. Het kernadviesteam van Lankhorst PR wordt gevormd door Claire Voskuilen en Wilma Lankhorst. Lankhorst PR is lid van TourPRess Holland, de VPRA en het International Communication Network (ICN).

Noot aan de redactie (