Het Nederlandse Rode Kruis

09 december 2002
Rode Kruis opent nieuw Mappa-Mondohuis in Rijswijk

De opening belooft bijzonder te worden. Prinses Margriet en de kinderen van Mappa Mondo zullen samen het huis openen met een toverspreuk. Ceremoniemeester is Humberto Tan, die daarmee voor het eerst als ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis optreedt.

Tussen wal en schip
Het eerste Mappa-Mondohuis staat in Wezep (Gelderland). Het was toen de oplossing voor een probleem: ernstig zieke kinderen die in de reguliere zorg tussen wal en schip vallen. Kinderen die noodgedwongen in ziekenhuizen wonen omdat er niemand is om hen op te vangen, terwijl ziekenhuisopname medisch niet noodzakelijk is. En kinderen die wél thuis wonen, maar van wie de ouders emotioneel en fysiek rust nodig hebben.

Tweede huis noodzakelijk
Het Rode Kruis opent een tweede huis omdat de groep kinderen groter is dan in Wezep kan worden opgevangen. Vooral in de Randstad is de behoefte aan Mappa-Mondo-opvang groot. Vandaar de keuze voor Rijswijk, waar net als in Wezep straks zo'n twintig à dertig kinderen per jaar terechtkunnen. De zorg voor deze kinderen komt in handen van een klein team verpleegkundigen, twee pedagogisch medewerkers en een grote groep Rode-Kruisvrijwilligers (circa tweehonderd op jaarbasis).

Meer informatie:

* Over Mappa Mondo

* Vrijwilliger worden

* Geef een bijdrage