Wifac B.V.

P E R S B E R I C H T

Wifac wordt exclusief dealer van KBA vellenoffsetpersen voor de Nederlandse grafimedia industrie.

KBA en Wifac hebben recent een exclusieve overeenkomst getekend, waarmee Wifac per 1 januari 2003 exclusief dealer in Nederland wordt, van alle KBA vellenoffsetpersen, inclusief de digitale offsetpers 46/74 Karat en de nieuwe kleinformaat Genius pers.

Deze exclusieve vertegenwoordiging van het veelzijdige en innovatieve KBA vellenoffset-programma, is een belangrijke en strategische aanvulling op het leveringsprogramma van Wifac. De jarenlange ervaring en uitstekende resources van Wifac op het gebied van verkoop en service van o.a. drukpersen staan borg voor een verdere uitbouw van het succes van KBA op de Nederlandse markt. De toekomstgerichte digitale oplossingen die KBA biedt met de 46/74 Karat, anticiperen uitstekend op toekomstige behoeften van onze klanten. Ook sluiten ze naadloos aan op de hoogwaardige oplossingen die Wifac op prepress- en ICT-gebied te bieden heeft.

Wifac zal de service op Mitsubishi persen ongewijzigd voor haar klanten blijven verzorgen. Wifac streeft ernaar, een aantal verkoop- en servicemedewerkers van Van Dijk Grafische Machines een arbeidscontract aan te bieden.

De exclusieve vertegenwoordiging van KBA rotatiepersen voor het krantensegment, de heatset en diepdruk in Nederland zal door Van Dijk Grafische Machines, die tot op heden in dit marktsegment zeer succesvol zijn, worden voortgezet.

Waarom Wifac?

De directievoorzitter van KBA, de heer Albrecht Bolza-Schünemann: "Ondanks de uitstekende representatie van onze producten door Van Dijk Grafische Machines op de zeer belangrijke Nederlandse markt en het daardoor in de afgelopen jaren duidelijk gegroeide marktaandeel, vonden wij het zinvol ons opnieuw te oriënteren op de verkoop en service van vellenoffsetpersen met een sterke partner. Wifac heeft een zeer goede reputatie op het gebied van levering van totaaloplossingen, service en advies voor de Nederlandse grafimedia industrie. Wifac's dominante positie als partner van grafische bedrijven voor levering van apparatuur en consumables, alsmede haar ICT vaardigheden op prepress en press gebied bieden, samen met ons zeer moderne leveringsprogramma op het gebied van conventionele en digitale vellenpersen, excellente kansen voor een verdere opbouw van ons marktaandeel in de (digitale) grafimedia industrie in Nederland. Met deze positie verwachten wij overeenkomstig hoge marktaandelen te bereiken als in andere Europese landen met eigen vestigingen."

Waarom KBA ?

Algemeen directeur Piet de Haas van Wifac geeft aan: "Wifac heeft gekozen voor KBA omdat KBA tegenwoordig ook in de vellenoffset van klein- tot grootformaat een uitstekende naam heeft opgebouwd als innovatieve en klant-georiënteerde leverancier en op veel gebieden een technologisch pionieer is. "
"Daarvoor zien wij ook in Nederland goede vooruitzichten. Met KBA zijn wij in staat onze marktpositie verder uit te bouwen. Deze uitbreiding van onze productenportfolio is een zeer belangrijke mijlpaal in onze historie en de toekomst van onze onderneming. Tijdens ons Open Huis van 12 t/m 15 maart 2003 zal Wifac het KBA programma prominent demonstreren, aangevuld met kennis-seminars en demonstraties van onze producten, incl. workflow en diensten".

Volgens commercieel directeur Marcel Otto versterkt Wifac met deze exclusieve vertegenwoordiging haar concurrentiepositie significant. De producten van KBA zijn een volledige onderbouwing van de missie van Wifac: "We ondersteunen onze relaties bij het optimaliseren van hun productieproces, efficiëncy en concurrentiekracht".

Dank en ondersteuning van Van Dijk Grafische Machines

Meinte de Lange, algemeen directeur van Van Dijk Grafische Machines: "Van Dijk Grafische Machines respecteert de beslissing van KBA". "Wij hebben voor KBA in Nederland, naast onze zeer goede marktpositie m.b.t. rotatiepersen die wij ook in de toekomst als KBA-rotatiedealer zullen behouden en mogelijk zullen uitbreiden, speciaal in de laatste jaren ook met vellenoffsetpersen een aanzienlijk marktaandeel verworven. Hiermee bedanken wij al de Nederlandse klanten, die via de aankoop van een KBA vellenoffsetpers hun vertrouwen in Van Dijk Grafische Machines hebben gesteld. Wij hopen dat Wifac deze koers succesvol zal vervolgen en zullen de overgang door het verstrekken van de noodzakelijke service- en andere informatie aan Wifac bv, actief begeleiden. Bovendien hopen wij uiteraard dat enkele van onze gemotiveerde verkoop- en servicemedewerkers uit de vellenoffset bij Wifac een nieuwe uitdaging zullen vinden".

Algemeen

Wifac behoort tot de top van de Benelux-markt op het gebied van toonaangevende leveranciers van machines en materialen voor de grafimedia industrie. Haar activiteiten kenmerken zich door het leveren van totaaloplossingen, die tevens voorzien in een uitgebreid pakket van kennis, ICT-toepassingen, workflowprogramma's, services en trainingen/opleidingen.

Mijdrecht, 9 december 2002

Wifac bv, Postbus 175, 3640 AD Mijdrecht
Tel. (0297) 289691, Fax (0297) 288446
E-mail info@wifac.nl