Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 02/175

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

09 december 2002

Nr. 02/175

Meer dan 60.000 allochtonen aan de slag

Sinds april 2000 zijn 62.000 allochtonen aan de slag gegaan, dankzij een convenant tussen de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Justitie (Vreemdelingen- en Integratiebeleid), MKB-Nederland en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Dit convenant voor de inschakeling van etnische minderheden in het midden- en kleinbedrijf (MKB) loopt per 1 januari 2003 af. Eind dit jaar zijn in het kader van het convenant ongeveer 78.000 vacatures aangemeld door werkgevers in het MKB bij het CWI. Deze cijfers zijn vandaag tijdens een persbijeenkomst in Den Haag bekendgemaakt. Deze resultaten zijn hoger dan verwacht.

Het convenant was in eerste instantie afgesloten met een looptijd van een jaar. Het convenant is tweemaal verlengd.

Het resultaat is bereikt door persoonlijke dienstverlening. Werkgevers konden een vacature bij een speciaal telefoonnummer aanmelden. Vervolgens ging een medewerker van het CWI op zoek naar geschikte kandidaten. Binnen 72 uur kregen de werkgevers één of meer geschikte allochtone kandidaten voorgedragen voor de functie. De medewerker van het CWI begeleidde vervolgens de kandidaten tijdens de sollicitatieprocedure. Als de bemiddeling leidde tot een arbeidsovereenkomst, kwam de medewerker van het CWI nog regelmatig kijken hoe het ging. Zowel werkgevers als allochtone werkzoekenden waren enthousiast over deze één-op-één aanpak.

Ook in de toekomst blijft het Centrum voor Werk en Inkomen zich extra inzetten om allochtone werkzoekenden aan het werk te helpen. De aanpak die tijdens de looptijd van het convenant is ontwikkeld, is inmiddels ingebed in de normale werkwijze. Het is de bedoeling dat de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf de allochtone werknemers dezelfde kansen blijven bieden als tijdens het convenant. Overigens is ook een convenant gesloten met grote bedrijven om een multicultureel personeelsbeleid te voeren. Dit convenant loopt tot juni 2004.