Ingezonden persbericht

VVV Vakanties: 'In deze tijden zoeken velen gezelligheid dichtbij huis en elkaar'

Groei vakanties in eigen land zet door

VVV Vakanties verwacht dat de groei van het aantal vakanties in eigen land ook in 2003 doorzet. De grootste op Nederland gespecialiseerde touroperator kende in 2002 een groei van ruim 6 procent, voor volgend jaar wordt een grotere toename verwacht. "Het is duidelijk te merken dat steeds meer Nederlanders in hun vakantiegedrag reageren op de onzekere economie en de dreigende omstandigheden in de wereld. Dus blijft men dichter bij huis, vooral in Nederland", aldus Erik Bos van VVV Vakanties, de touroperator van de VVV-Vakantieboekingscentrales (VBC's).

"Dit jaar hebben we al gemerkt dat de belangstelling voor vakanties in het eigen land blijft groeien en ik ga ervan uit dat die ontwikkeling zich voortzet", aldus Bos bij de presentatie van de nieuwe brochures 'Bungalowvakanties' en 'Hotelvakanties' (inclusief fiets- en wandelvakanties) 2003. VVV Vakanties haakt het komend jaar nog gerichter in op de nieuwe trends en wensen van de Nederlander die lekker in eigen land op pad wil. Volgens Bos is het op dit ogenblik ook steeds meer en meer een trend om in groepjes met familie en/of vrienden er op uit te gaan. "Het lijkt er op dat veel mensen in deze tijden proberen de gezelligheid weer nadrukkelijk bij elkaar te zoeken. Vandaar dat naast hotelvakanties ook bungalows steeds meer als overnachtingsvorm worden gevraagd". Daarom biedt VVV Vakanties dit jaar het complete aanbod aan van de Landal Greenparks bungalowparken.

Maar slapen in een goed bed is voor de (soms wel verwende) Nederlander niet meer voldoende. Daarnaast wil hij ook actief zijn; wandelen is erg populair, maar de typisch Hollandse tweewieler scoort daarbij ook hoog. "De Nederlander wil veel dingen zien, zodat hij later thuis ook nog een interessant verhaal heeft te vertellen", aldus Bos, die in de nu op de markt gebrachte nieuwe brochures een aantal verrassende vakanties heeft opgenomen. Een goed voorbeeld daarvan is de bungalowvakantie in Ooitse Sferen, waarbij de Kleine Bazen het voor het zeggen hebben. Slapen in een echte originele indianentent, de tipi, is ook erg in. Bij de hotelvakanties verwacht Bos een grote vraag naar een Maastricht-trip in de sfeer van d'Artagnan de kompaan van de Drie Musketiers die in de Limburgse hoofdstad overleed. In Overijssel is er rond het groene en grensoverschrijdende evenement Laga 2003 een speciale fietsvakantie uitgezet. Kunstminnaars kunnen het komend jaar in het Brabantse terecht voor de herdenking van 150 jaar Van Gogh en in de Achterhoek kun je meedraaien 'op de pedalen van het woord'. Daarbij maakt de fietstoerist kennis met veel pennevruchten van Nederlandse dichters en schrijvers. Op enkele pleisterplaatsen kan ook worden geluisterd naar poëzie, proza en muziek. In Friesland kan de bezoeker per fiets of sloep de Turfroute ervaren, maar de echte fanatiekeling kan ook de Elfstedenroute afleggen. Per step.

De nieuwe VVV Vakantiegidsen liggen bij de VVV-kantoren, bij de ANVR-reisbureaus en bij de reizen verkopende Rabo-banken.

Toerisme Recreatie Nederland
Marketing PR
Vlietweg 15
Postbus 458
2260 MG Leidschendam
tel: + 31 (0) 70-3705356
fax: + 31 (0) 70-3705420
mobiel: 06-20 00 43 11
email: mschuiling@holland.com
www.holland.com
www.vvv.nl