Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Diemen, 9 december 2002

Yarden verhoogt premies uitvaartverzekeringen

Eerste premieverhoging voor voormalig AVVL-verzekerden sinds 1980

Op 1 januari 2003 verhoogt Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging de premies van haar uitvaartverzekeringen. De verhoging is het gevolg van de stijgende kosten voor een uitvaart en de recente ontwikkelingen op de financiële markt. Op 16 juni 2001 ontstond Yarden uit een fusie van NUVA, CVN en AVVL. De premieverhoging geldt voor de voormalig AVVL-leden/-verzekerden.

Sinds 1980
AVVL - nu Yarden - heeft sinds 1980 geen premieverhoging gekend. Yarden verhoogt wel jaarlijks de waarde van de verzekering door een bedrag toe te voegen, zonder dat de premie daarvoor wordt verhoogd. Deze toevoeging, in de vorm van winstdeling, vangt elk jaar de stijgende uitvaartkosten en inflatie op. Zo werd door Yarden in 2001 ¬ 45,- per polishouder bijgeschreven.

Eigen middelen
Directievoorzitter Peter van Wageningen: De kosten van een uitvaart zijn sinds 1980 met 155% gestegen. Normaal gesproken kunnen wij premieverhoging voorkomen door de aanpassing in waarde te financieren met bedrijfsopbrengsten uit beleggingen. Dat is voor 2003 helaas niet mogelijk gegeven de ontwikkelingen op de financiële markt. Willen wij ook voor de lange termijn hoogwaardige verzekeringsproducten blijven bieden, is een premieaanpassing nu noodzakelijk.

Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging
Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging biedt een compleet pakket producten en diensten rondom het levenseinde. Yarden beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra in heel Nederland. Verder ontwikkelt zij verzekeringen op het gebied van uitvaart inclusief voorzorg en nazorg. Naast de verzekerings- en uitvaartonderneming bestaat er Yarden Vereniging rondom het levenseinde. Deze vereniging biedt haar circa 900.000 leden een platform waar wensen, ideeën en vragen rondom het levenseinde bijeen worden gebracht.



Ingezonden persbericht