Provincie Zuid-Holland

Persbericht

06-12-2002
Geen aankoopstop voor groenzone Berkel-Pijnacker

Eén jaar na ondertekening van de intentieverklaring Groenzone Berkel-Pijnacker is de grondverwerving goed op gang gekomen. Van de 380 hectaren die nodig zijn voor de realisatie van de Groenzone is tot nu toe een kwart aangekocht.

De aankoop van grond in de Groenzone zal niet stagneren als gevolg van de aangekondigde bezuinigingen op het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.
Hoewel het kabinet het voornemen heeft om landelijk minder natuurgebieden te verwerven, zal de realisatie van de Groenzone gewoon volgens plan doorgang vinden. Daarover heeft de gedeputeerde van der Sar afspraken gemaakt met de regiodirectie Zuid West van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Gedeputeerde Van der Sar: 'Doordat de aanleg van Groen bij de stad steeds belangrijker wordt, zal de aangekondigde bezuiniging de Groenzone niet raken. Bovendien zijn voor de aankoop van de gronden binnen de Groenzone ook middelen uit andere beleidsvelden beschikbaar. Er is dan ook voor dit gebied geen sprake van een aankoopstop'.