Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Amsterdam, 9 december 2002

HANDIG OP REIS!
Garuda indonesia lanceert easy travel card

Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, maakt het haar reizigers gemakkelijk! Per 15 december ontvangen alle Premium Class en Executive Business Class passagiers bij het inchecken een handige Easy Travel Card. Veelgebruikte woorden en uitdrukkingen zijn van het Nederlands naar het Indonesisch vertaald en fonetisch weergegeven. De Easy Travel Card heeft het formaat van een creditcard en past dan ook prima in bijvoorbeeld de portemonnee.

De Easy Travel Card van Garuda Indonesia biedt reizigers de mogelijkheid zich in het Indonesisch verstaanbaar te maken. Het naslagwerkje is ingedeeld in verschillende thema's: algemeen, shopping, eten en drinken, verblijf, vervoer en medisch. De Indonesische vertaling van de Nederlandse woorden en zinnetjes is fonetisch (zoals het wordt uitgesproken) weergegeven.

"Het is handig, maar vooral ook leuk om je in de lokale taal verstaanbaar te kunnen maken. De Easy Travel Card is hierbij een goede hulp! Sommige woorden klinken Nederlanders ook alles behalve onbekend in de oren: zo noemt men in Indonesië een handdoek "handuk" en koffie "kopie". Easy Indonesisch: Bahasa Indonesia makkelijk gemaakt door Garuda Indonesia!" aldus Tonny Ali, Sales Manager Benelux.

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië met drie maal per week rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Indonesië. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een jonge en moderne vloot, waaronder toestellen van het type Boeing 747-400 en 737-400, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, comfort en betrouwbaarheid. Informatie over de dienstregeling is te vinden op www.garuda-indonesia.nl.