Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.20 uur) Maandag 9 december 2002

Geleen, dieven aangehouden.

Een 21 jarige inwoner van Melick en een 20 jarige inwoner van Stein zijn maandagmorgen 9 december 2002 door de politie aangehouden nadat zij bij een tankstation langs de A-2 benzine tankten en niet konden betalen.
De uitbater van het tankstation werd maandagmorgen omstreeks 00.50 uur geconfronteerd met twee personen die op zijn tankstation benzine getankt hadden en vertelden niet te kunnen betalen. Ze gaven wel aan geld te willen gaan halen, maar de pomphouder vertrouwde het tweetal niet en dat was maar goed ook. Bij onderzoek van de gewaarschuwde politie bleek namelijk dat het tweetal op de door hen gebruikte auto valse kentekenplaten hadden bevestigd. Deze bleek het tweetal zondagavond in Maastricht vanaf een geparkeerde personenauto gestolen te hebben. Het tweetal werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
Bij een controle van de door het tweetal gebruikte auto werd door de politie een paar handboeien, een radiocassetterecorder en een kleine hoeveelheid harddrugs. Dit werd allemaal door de politie in beslaggenomen inclusief de gebruikte auto.
De 21 jarige inwoner van Melick stond ook nog in het krijt bij Justitie aan wie hij nog bijna 420 euro had te voldoen, bij niet kunnen betalen te vervangen door 18 dagen hechtenisstraf. De geldboete werd maandagmiddag door familieleden betaald.

Geleen, banden lek gestoken.
Van vier bewoners van de Kuipershof te Geleen werden in de nacht van zaterdag op zondag een of meerder banden van hun autos lek gestoken. Bij een van de bewoners zelfs alle vier de banden. De vernielingen werden allen zondag eerst ontdekt toen een van de bewoners zijn auto wilde gaan gebruiken en zijn auto wat laag zag staan. De vier benadeelden hebben allen bij de politie aangifte gedaan. Een buurtonderzoek om te achterhalen of iemand mogelijk de vernielingen had zien plaatsvinden leverde geen resultaat op. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen, woninginbraak.
Zondag 8 december 2002 heeft tussen 15.00 en 19.40 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Jasparstraat te Geleen. Na het verbreken van het raampje van een koekoek, kelderluik, werd de woning betreden. De woning werd geheel doorzocht waarbij alleen een GSM werd ontvreemd. De bewoner heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, inbraak in school.
In het voorbije weekeinde heeft in een basisschool gevestigd aan de Romeinenstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbreker kreeg de toegang tot het gebouw nadat hij twee ruiten vernielde en daarna de ramen kon openen. Er werden vier complete computersconfiguraties ontvreemd. Namens de schooldirectie is van de diefstal aangifte gedaan.